Το σινεμά του φανταστικού έχει την πρωτοκαθεδρία με δύο πολυαναμενόμενες ταινίες για τους φίλους του είδους.

Νέα κινηματογραφική εβδομάδα με πληθώρα νέων ταινιών. Το σινεμά του φανταστικού έχει την πρωτοκαθεδρία με δύο πολυαναμενόμενες ταινίες για τους φίλους του είδους. Στον Πράσινο Ιππότη ο Ντέιβιντ Λόουερι βάζει μια arthouse πινελιά στην επική φαντασία με πρωταγωνιστή τον Ντεβ Πατέλ.

Ο Σανγκ-Τσι και ο Θρύλος των Δεκα Δακτυλιδιών είναι η νέα προσθήκη στο διευρυμένο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, με καλοστημένη δράση και μια έξοχη ερμηνεία από τον Τόνι Λιουνγκ. Οι Εκκεντρικοί με τον αγαπημένο του ελληνικού κοινού Μαντς Μίκελσεν συνδυάζουν το θρίλερ, τη μαύρη κωμωδία και την περιπέτεια, μα πίσω από το νοσηρό τους κέλυφος κρύβεται μια πολύ τρυφερή ταινία.

Ο Μάικλ Κέιν επιστρέφει στα πρωταγωνιστικά του καθήκοντα πλάι στην Όμπρεϊ Πλάζα για ένα κωμικό road movie, το Best Sellers, το Ταξίδι στην Κριμαία έρχεται για να ξεγελάσει την πείνα ενός πιο φεστιβαλικού κοινού, ενώ το Αυτά που Λέμε κι Αυτά που Κάνουμε συνιστά μια σοφιστικέ πρόταση στο είδος της ρομαντικής κομεντί από τη Γαλλία.

Κι επειδή τα θερινά μένουν ανοιχτά, συνεχίζεται για λίγο ακόμα και το σπορ των επανεκδόσεων. Η Τροτέζα είναι minor Μπίλυ Γουάιλντερ μεν, αλλά θα ήταν major προσθήκη στη φιλμογραφία του 99% των υπολοίπων δημιουργών, οι Εραστές του Αρκτικού Κύκλου επιστρέφουν για να συστήσουν σε μια νεότερη γενιά μια από τις ωραιότερες ερωτικές ιστορίες των ‘90s, ενώ η Επαφή, η αγγλόφωνη αστοχία του Μπέργκμαν που ατύχησε στην εποχή της, θα έχει την ευκαιρία να επανεκτιμηθεί από το σύγχρονο κοινό.

Στην κεντρική φωτογραφία: Ο Ντέιβιντ Λόουερι βάζει μια arthouse πινελιά στον Πράσινο Ιππότη, την επική φαντασία με πρωταγωνιστή τον Ντεβ Πατέλ. credits: Eric Zachanowich / A24

Αναδημοσίευση από lifo.gr
Συντάκτης: Γιάννης Βασιλείου