Ταινία της εβδομάδας είναι αναμφίβολα ο Οίκος Gucci, η δεύτερη σκηνοθεσία του Ρίντλεϊ Σκοτ μέσα στη σεζόν μετά το καταπληκτικό Last Duel.

Με θέμα τη διαβόητη οικογένεια, ο Σκοτ προσπαθεί να συγκεράσει το camp με την τραγωδία, την όπερα με τη σαπουνόπερα, έχοντας αιχμή του δόρατος τη Lady Gaga, που βρίσκει νωρίς τη μανιέρα του ρόλου της και βυθίζεται με προσήλωση σ’ αυτή, και τον Τζάρεντ Λέτο, η εμφάνιση του οποίου είναι ένα pop art έργο μέσα στο έργο. Καλύτερος όλων ο Αλ Πατσίνο, ο οποίος εντοπίζει ερμηνευτικά τις δημιουργικές ισορροπίες στις οποίες (μάλλον) στόχευε ο Σκοτ.

Το Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός είναι το animation με το οποίο η Disney εγκαινιάζει την εορταστική περίοδο και βάζει ακόμα ένα λιθαράκι στην πορεία του στούντιο προς την πολύ-πολιτισμικότητα, έχοντας ως ηρωίδα μια Κολομβιανή έφηβη που βοηθά την οικογένειά της να διατηρήσει τη μαγεία.

Τέλος, σε μία από τις πιο παράξενες επιλογές της διανομής φέτος, όχι μία, αλλά πέντε ελληνικές ταινίες θα διεκδικήσουν το εισιτήριο των θεατών.

Το Λούγκερ του Κώστα Χαραλάμπους είναι μια τοιχογραφία εποχής που περιγράφει την άνοδο και την πτώση μιας ισχυρής οικογένειας.

Τα Μικρά Όμορφα Άλογα του Μιχάλη Κωνταντάτου είναι ένα ενδοοικογενειακό θρίλερ με τον «ανεβασμένο» εσχάτως Δημήτρη Λάλο και τη Γιώτα Αργυροπούλου.

Η Πράσινη Θάλασσα βασίζεται σε ένα μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου κι ακολουθεί την Αγγελική Παπούλια στην προσπάθειά της να ανακτήσει τη μνήμη της μέσω της μαγειρικής.

Το Ένας Ήσυχος Άνθρωπος είναι μια απόπειρα σε ένα υπαρξιακό σινεμά είδους από τον πρωτοεμφανιζόμενο Τάσο Γερακίνη.

Κυκλοφορεί επίσης το Κλαδί στη Φωτιά, ένα δράμα μυστηρίου με τον Σπύρο Μπιμπίλα.

Αναδημοσίευση απο lifo.gr
Συντάκτης: Γιάννης Βασιλείου