Η Μεγάλη Απόδραση του Σεμπάστιαν Μάιζε είναι η ταινία της εβδομάδας.

Πρόκειται για ένα σκληρό δράμα φυλακών στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ανερχόμενος ζεν πρεμιέ του γερμανικού σινεμά Φραντς Ρογκόφσκι, στον ρόλο ενός ομοφυλόφιλου που φυλακίζεται επανειλημμένα στη Γερμανία των ‘60s εξαιτίας μιας απάνθρωπης νομοθετικής ρύθμισης που καθιστούσε την ομοφυλοφιλία ποινικό αδίκημα.

H ταινία έχει πάρει το βραβείο της Επιτροπής στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του περασμένου φεστιβάλ των Καννών, το βραβείο κοινού στις Νύχτες Πρεμιέρας, είναι υποψήφια για το βραβείο κοινού LUX 2022, ενώ βρίσκεται και στην προεπιλογή με τις δεκαπέντε ταινίες από τις οποίες θα προκύψει η πεντάδα υποψηφιοτήτων για το φετινό Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας.

Στη συγκεκριμένη λίστα δεν μπόρεσε να χωρέσει το Σκαρί, που αποτέλεσε την επίσημη πρόταση της Μάλτας για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας. Με ήρωα έναν Μαλτέζο ψαρά που δυσκολεύεται να βγάλει τα προς το ζην και βρίσκεται μπροστά σε δύσκολα ηθικά διλήμματα, επιρροές από τον ιταλικό νεορεαλισμό και έναν χαρισματικό πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του ερασιτέχνη Γέσμαρκ Σικλούνα, το φιλμ συνιστά μια αξιόλογη σινεφίλ πρόταση.

Μαζί με τις ως άνω ταινίες βγαίνει στις αίθουσες και η νέα ταινία καταστροφής του Ρόλαντ Έμεριχ, το Moonfall: Η Σκοτεινή Πλευρά του Φεγγαριού με τη Χάλι Μπέρι, τον Πάτρικ Γουιλσον και τον Ντόναλντ Σάδερλαντ. Στην ταινία μια μυστηριώδης δύναμη μετακινεί τη σελήνη εκτός τροχιάς και την οδηγεί σε τροχιά σύγκρουσης με τη γη και δίνει την αφορμή στον Έμεριχ να στήσει εντυπωσιακές (και εντυπωσιακά εξωφρενικές) σκηνές πανικού και μαζικής καταστροφής.

Τέλος, για τους μικρούς μας φίλους κυκλοφορεί και το animation Μια Χαρούμενη Οικογένεια 2.

Αναδημοσίεση απο lifo.gr
Συντάκτης: Γιάννη Βασιλείου