Οι νέες ταινίες και οι επανεκδόσεις που βγαίνουν στις αίθουσες την Πέμπτη 6 Αυγούστου με μια ματιά!

 Ηρωικά χαμένοι (3/5*)

Μια παράξενη συμμορία από ιδεολόγους εργάτες και αφελείς αγρότες πρωταγωνιστεί στην αναρχική κωμωδία από την Αργεντινή με τίτλο «Ηρωικά χαμένοι» και φόντο την οικονομική κρίση που έπληξε την λατινοαμερικανική χώρα το 2001. Στην ταινία του Σεμπαστιάν Μπορενστάιν – σίγουρα το σημαντικότερο φιλμ αυτής της βδομάδας – πρωταγωνιστεί ο κορυφαίος σταρ του σύγχρονου αργεντίνικου σινεμά Ρικάρντο Νταρίν με τον οποίο ο σκηνοθέτης είχε συνεργαστεί και στη διεθνή επιτυχία του 2011 «Η αγελάδα που έπεσε από τον ουρανό».

 

Πες το δυνατά (2/5*)

Το ιταλικό κωμικό ταπεραμέντο και η πρωταγωνίστρια Βαλεντίνα Λοντοβίνι  ξεχωρίζουν στο φιλμ του Γκουίντι Κιέζα «Πες το δυνατά», μια κωμωδία που έσπασε ταμεία στην Ιταλία και αποδεικνύει περίτρανα την ισχύ της φράσης «ούνα ράτσα ούνα φάτσα».

Η μουσική της ζούγκλας (2/5*)

Το animation  «Η μουσική της ζούγκλας» φέρνει σε επαφή κάποια πλάσματα του ζωικού βασιλείου με έναν χαμένο εξωγήινο. Με απλά και ευανάγνωστα αντιρατσιστικά μηνύματα το animation είναι ένας ύμνος για την αγάπη και την φιλία.

Το σαββατοκύριακο των μυστικών

Ακόμη μια νέα ταινία που βγαίνει στις αίθουσες είναι το αμερικανικό θρίλερ του Ντέιβ Φράνκο «Το σαββατοκύριακο των μυστικών» με πρωταγωνίστρια τη σύντροφο του σκηνοθέτη Άλισον Μπρι.

Επανεκδόσεις

Τελος στις επανεκδόσεις συναντάμε ξανά το καταραμένο love story του Λεό Καράξ «Οι εραστές της γέφυρας» από το 1991 με τους Ζιλιέτ Μπινός και Ντενί Λαβάν στους ρόλους των κλοσάρ που ζουν στην υπό ανακαίνιση γέφυρα Pont- Neuf, καθώς και το κλασικό «Στον καθρέφτη είδα το δολοφόνο» του Γκάι Χάμιλτον από το 1980 όπου η Μις Μαρπλ της Άγκαθα Κρίστι (Άντζελα Λάνσμπερι) αναλαμβάνει να εξιχνιάσει ένα έγκλημα σε πάρτι ανθρώπων του κινηματογράφου. Στο σούπερ καστ συναντάμε ονόματα σαν αυτά των Τόνι Κέρτις και Ελίζαμπεθ Τέιλορ!

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Πηγή: www.monopoli.gr