Τι ακριβώς είναι το IQ;

Το IQ, ή στα ελληνικά ο δείκτης νοημοσύνης, είναι η αποτύπωση των αποτελεσμάτων που πετυχαίνει κάποιος σε συγκεκριμένα τεστ και ορίζουν το γνωστικό επίπεδό του. Η γενική βαθμολογία του 95% του πληθυσμού σ’ αυτά τα τεστ εκτείνεται από 70 μέχρι 130. Υπάρχουν πολλές μεταβλητές που παίζουν κρίσιμο ρόλο στον ορισμό του IQ ενός ανθρώπου, όπως η θνησιμότητα, η δυστυχία, η οικογενειακή, οικονομική ευημερία, το IQ των βιολογικών κηδεμόνων. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στρατηγικών που χρησιμοποιούνται για να οριστεί το επίπεδο IQ κάποιου, όπως οπτικές εξετάσεις, προφορικές εξετάσεις, θέματα δυναμικής σκέψης, ενώ μερικά τεστ εξετάζουν το λεξιλόγιο και τη γενική μάθηση.

Ποιοι είναι, όμως, οι άνθρωποι με τον υψηλότερο καταγεγραμμένο δείκτη νοημοσύνης και τι έχουν επιτύχει;

Στη λίστα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε 12 ανθρώπους που έχουν ιδιαίτερα υψηλό δείκτη νοημοσύνης:

12. Sharon Stone (IQ 154)

Γοητεία συνδυασμένη με IQ 154. Έχει λάβει πολλές διακρίσεις. Κέρδισε υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου της Πενσυλβανίας όταν ήταν μόλις 15 ετών. Αποδέχτηκε την υποτροφία και επικεντρώθηκε στην πειραματική γραφή και τις εκφραστικές τέχνες.
sharon-stone.jpg
11. Paul Allen (IQ 160)

Ο επιχειρηματίας, περισσότερο γνωστός ως ο βασικός υποστηρικτής της Microsoft κοντά στον Bill Gates. Συγκαταλέγεται μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.
Paul_G._Allen.jpg
10. Stephen Hawking (IQ 160)

Αν και χτυπημένος από αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση, είχε καταγράψει IQ 154. Έχει κάνει σημαντικές και αξιόλογες ανακαλύψεις στον τομέα της γενικής σχετικότητας. Φυσικός, κοσμολόγος, δημιουργός και διευθυντής έρευνας στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας στο Cambridge.
stephen-hawking.jpg
9. Albert Einstein (IQ 160-190)

Ο άνθρωπος πίσω από ένα μεγάλο μέρος επιτευγμάτων της Φυσικής, που όρισε τη θεωρία της σχετικότητας. Βραβευμένος με Νόμπελ. Τα επιτεύγματά του ήταν τόσο μεγάλα, που ακόμα και σήμερα συνδέουμε την ευφυία μαζί του.
albert-einstein.jpg
8. Judit Polgar (IQ 170)

Η καλύτερη γυναίκα σκακίστρια. Ανακηρύχθηκε grandmaster σε ηλικία 15 ετών κι εξακολουθεί να κατέχει τον τίτλο. Έγραψε ιστορία το 2002, όταν συνέτριψε τον παγκόσμιο νούμερο 1 παίχτη σκακιού, Garry Kasparov σε έναν αγώνα.
Judit Polgar.jpg
7. Garry Kasparov (IQ 190)

Ο Ρώσος που θεωρείται ο κορυφαίος παίχτης σκακιού. Το 2003 έπαιξε σκάκι με υπολογιστή που μπορούσε να κάνει 3 εκατομμύρια κινήσεις το δευτερόλεπτο. Αναδείχτηκε ο νεότερος πρωταθλητής σκακιού στα 22 του και κατέχει παγκόσμια ρεκόρ, αλλά και Όσκαρ σκακιού. Παράλληλα, έχει συγγραφικό έργο.
Garry-Kasparov.jpg
6. Philip Emeagwali (IQ 190)

Αρχιτέκτονας, μαθηματικός και γεωλόγος. Παρά το γεγονός ότι έφυγε από το σχολείο στα 13 του χρόνια για να πάρει μέρος στον πόλεμο Νιγηρίας – Μπιάφρας, ολοκλήρωσε τις σπουδές του και πήρε το πτυχίο του στα Μαθηματικά. Έλαβε τρία μεταπτυχιακά σε Μαθηματικά, Περιβαλλοντική και Ναυτική Μηχανική από διάφορα κολέγια. Πήγε για το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, εντούτοις για λόγους φυλετικού διαχωρισμού δεν του δόθηκε πτυχίο κι εκείνος μήνυσε το πανεπιστήμιο για τους ίδιους λόγους.
philip-emeagwali.jpg
5. Christopher Michael Langan (IQ 195)

Ο άνθρωπος που ονομάστηκε ο «πιο έξυπνος στην Αμερική». Ξεκίνησε να μιλάει μόλις 6 μηνών, ενώ παράτησε το πανεπιστήμιο της Μοντάνα, λέγοντας ότι ο ίδιος μπορούσε να διδάξει τους εκπαιδευτικούς του περισσότερα από ό,τι μπορούσαν να του διδάξουν εκείνοι.
Christopher-Michael-Langan.jpg
4. Kim Ung-Yong (IQ 210)

Μόλις έξι μηνών, μπορούσε να μιλήσει με ευχέρεια, ενώ σε ηλικία 3 ετών ήταν επισκέπτης – σπουδαστής στη Φυσική στο Πανεπιστήμιο Hanyang. Έφυγε από τη NASA στα 16 του χρόνια και παρ’ όλο που του προσφέρθηκε θέση στο πιο αναγνωρισμένο κολέγιο της Κορέας, απέρριψε την προσφορά για να πάρει διδακτορικό δίπλωμα διαρθρωτικής σχεδίασης. Σήμερα στελεχώνει το Εθνικό Πανεπιστήμιο Chungbuk.
Kim-Ung-Yong.jpg
3. Christopher Hirata (IQ 225)

Γεννημένος το 1982, είναι μια εξαιρετική περίπτωση νέου που κάλυψε όλες τις σχολικές τάξεις μέχρι τα 12 του χρόνια. Στα 16, αποπειράθηκε να συνεργαστεί με τη NASA. Ήταν ο πρώτος που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην Παγκόσμια Επιστημονική Ολυμπιάδα στα 13 του χρόνια. Ξεκίνησε τα μαθήματα για το διδακτορικό του στην αστρονομία όταν ήταν μόλις 18 ετών.
Christopher-Hirata.jpg
2. Terence Tao (IQ 225-230)

Ένα ακόμα παιδί – θαύμα. Πήρε μαθήματα φυσικών επιστημών πανεπιστημιακού επιπέδου όταν ήταν 9 ετών. Στα 14 μπήκε στο Ινστιτούτο Επιστημών και Έρευνας. Στις 16 πήρε Bachelors και Masters και στα 20 είχε πάρει και το Διδακτορικό του. Στα 24, ήταν ο νεότερος καθηγητής στο UCLA.
Terence tao.jpg
1. William James Sidis (IQ 250-300)

Ο Sidis είχε εξαιρετικές επιστημονικές ικανότητες. Μπήκε στο Χάρβαρντ στην ηλικία των 11 ετών και, ως ενήλικας, ισχυριζόταν ότι γνώριζε πάνω από 40 γλώσσες και διαλέκτους.
William_James_Sidis.jpg

πηγή: ogdoo.gr