Ο Γιώργος Νταλάρας θα συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης στη συναυλία που θα δοθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Σμύρνης και Νέας Σμύρνης.

Η Κρατική Ορχήστρα Σμύρνης, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Hakan Sensoy, θεωρείται μια από τις σπουδαιότερες ορχήστρες της Εγγύς Ανατολής. Η σύμπραξή της με τον Γιώργο Νταλάρα, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες ερμηνευτές, έχει ως αποτέλεσμα μια συναυλία σταθμό στο μουσικό γίγνεσθαι που ενώνει αρμονικά δύο λαούς και πολιτισμούς.

Η συναυλία περιλαμβάνει επιλογή τραγουδιών Ελλήνων συνθετών και μπαλάντες της Μεσογείου, παραδοσιακά τραγούδια καθώς και ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα με τραγούδια από τη Μικρά Ασία του Απόστολου Καλδάρα.

Οι Έλληνες σολίστες που συμμετέχουν είναι: Γιώργος Παπαχριστούδης-πιάνο, Γιώργος Μάτσικας και Κωνσταντίνος Γεδίκης -μπουζούκι, Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος -πνευστά και Ανδρέας Κατσιγιάννης -σαντούρι.  Στο τραγούδι συμμετέχει η Ασπασία Στρατηγού.

Oι ενορχηστρώσεις είναι του Κώστα Γανωσέλη, στενού συνεργάτη του Γιώργου Νταλάρα στις συναντήσεις του με τις μεγάλες ορχήστρες.

Η συναυλία της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Σμύρνης και Νέας Σμύρνης που έδωσε ο Γιώργος Νταλάρας με την Κρατική Ορχήστρα Σμύρνης στο Μέγαρο Πολιτισμού Ahmed Adnan Saygun, στη Σμύρνη επαναλαμβάνεται στην Αθήνα.

Συντελεστές:
Πιάνο: Γιώργος Παπαχριστούδης
Μπουζούκι: Γιώργος Ματσίκας και Κωνσταντίνος Γεδίκης
Πνευστά: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος
Σαντούρι: Ανδρέας Κατσιγιάννης
Ενορχηστρώσεις: Κώστας Γανωσέλης
Σχεδιασμός ήχου-ηχοληψία: Βαγγέλης Κουλούρης, Αντώνης Ζαχόπουλος
Φωτισμοί: Γιάννης Μανιατάκος

Info

29 Σεπτεμβρίου 2018
ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη
Τηλ.: 210-3241807 / 324858
Ώρα Έναρξης: 21.00 Τιμές Εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη: 105 ευρώ Α Ζώνη: 85 ευρώ Β Ζώνη: 65 ευρώ Γ Ζώνη: 45 ευρώ Άνω Διάζωμα: 25 ευρώ Φοιτητικό, Ανέργων, Άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ: 20 ευρώ Προπώληση https://www.viva.gr/tickets/music/irodeio/smyrni-nea-smyrni/ 210 92 13 310

 

πηγή: tospirto.net