Τον «Δράκουλα» του Μπραμ Στόουκερ παρουσιάζει η θεατρική ομάδα naanκαι η σκηνοθέτις Φρόσω Λύτρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Πρόκειται για ένα από τα αριστουργήματα της φανταστικής λογοτεχνίας, για ένα αριστοτεχνικά δομημένο μυθιστόρημα, καθώς η δράση εκτυλίσσεται μέσα από τα ημερολόγια-μαρτυρίες των ηρώων της ιστορίας, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να παραμένουν δυσανάγνωστα τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας. Το βιβλίο, εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1897 με μεγάλη επιτυχία και έκτοτε δεν έπαψε να κυκλοφορεί, ενώ στην Αμερική εξακολουθεί να είναι best-seller.

Ο Δράκουλας έγινε αφορμή για πλήθος κινηματογραφικών ταινιών και θεατρικών παραστάσεων σε όλο τον κόσμο, καθώς η φιλοσοφική-μεταφυσική διάσταση που διαπερνά το έργο παραμένει αμετάβλητη συνεχίζοντας να ασκεί γοητεία.

Η σκηνοθέτις Φρόσω Λύτρα επιχειρεί μέσα από αυτό το άγριο παραμύθι  να διερευνήσει τη σχέση μεταξύ μεταφυσικής και τέχνης δημιουργώντας παράλληλα ένα ενδιαφέρον ψυχαγωγικό θέαμα.

Το σκηνικό διαμορφώνεται σαν σε ναυάγιο μέσα στο νερό ενώ στον προθάλαμο της παράστασης, θα εξελίσσεται ένα παράλληλο εικαστικό δρώμενο, εμπνευσμένο από τη θεματολογία του έργου που εκτός από  τον έρωτα, την ποίηση και την αιώνια δίψα για ζωή είναι και τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία – θεατρική απόδοση: Φρόσω Λύτρα
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Γλύπτης: Στέλιος Γαβαλάς
Μουσική: Μιχάλης Νιβολιανίτης / Αλέξανδρος Χρηστάρας
Σχεδιασμός Φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Χορογραφίες: Αλέξης Φουσέκης
Μακιγιάζ – Φωτογρφαία: Αχιλλέας Χαρίτος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Φαίη Κοκκινοπούλου.
Κατασκευή Σκηνικών: Παναγιώτης Λαζαρίδης
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ομάδα «naan»

Διανομή:  
Δράκουλας: Δημήτρης Γεωργαλάς
Μίνα:Λίνα Σακκά
Καθηγητης Βαν Χέλσινγκ: Κώστας Φλωκατούλας
Τζόναθαν: Κωστής Μπούτας
Λούσι: Ελσα Σίσκου
Ρόμπερτ: Χρήστος Ντόβας

Χορεύουν:  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΛΕΣΗ / ΑΛΕΞΗΣ ΦΟΥΣΕΚΗΣ / ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΡΑΜΙΑΣ

Info: Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Πρεμιέρα Κυριακή 3 Ιουνίου, Ώρα έναρξης: 21:30 .                        Διάρκεια: 100’. Τηλέφωνο επικοινωνίας:  212 254 0000. Τιμές εισιτηρίων: 17 €, 13 € φοιτητικό, 10 € ανέργων – ΑΜΕΑ. Προπώληση: viva.gr

 

πηγή: tospirto.net