Ο Κωνσταντίνος Ρήγος και το χοροθέατρο Οκτάνα επιστρέφουν μετά από τέσσερα χρόνια με την παράσταση χορού «Βαβέλ», η οποία θα παρουσιαστεί για τέσσερις βραδιές στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στις 29, 30, 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου.

Ο χορογράφος Κωνσταντίνος Ρήγος, Διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, συνδημιουργεί με τέσσερις σπουδαίους χορευτές μια νέα παράσταση χορού για τη νέα αρχή μετά την πτώση και την καταστροφή.

Η Μαρκέλλα Μανωλιάδη, ο Μιχάλης Κριεμπάρδης, ο Γιάννης Μίχος και ο Χρήστος Στρινόπουλος συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή σε μια πειραματική παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου, η οποία μας επιστρέφει στον δημιουργικό πυρήνα της δεύτερης περιόδου του χοροθεάτρου Οκτάνα (2000-2010).

Στη Βαβέλ του Κωνσταντίνου Ρήγου και του Χοροθεάτρου Οκτάνα οι άνθρωποι έχουν λύσει όλες τους τις απορίες γύρω από τον κόσμο. Ο πύργος της Βαβέλ έχει πέσει, η πόλη έχει καταστραφεί και κάθε έννοια «ύψους» έχει χαθεί. Οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν και πάλι τον εαυτό τους, να ανακτήσουν την επαφή με το σώμα τους, να αναπτύξουν επικοινωνία μεταξύ τους, να ξαναχτίσουν το περιβάλλον τους, να ξανακερδίσουν τον χαμένο χρόνο.

Καθώς βιώνουν το «μετά» της εκπλήρωσης κάθε ανάγκης και κάθε επιθυμίας τους, μην έχοντας κάτι άλλο για να επιδιώξουν, καταλήγουν να ζουν ξέφρενα, δεν διστάζουν να προσανατολιστούν στις εσχατιές της ηδονής, νιώθουν παντοδύναμοι, και τελικά θέλουν να γίνουν ο Θεός. Και αρχίζουν να ξαναχτίζουν τον πύργο, ακόμη κι αν δεν ελπίζουν σε διαφορετική έκβαση.

Η ιδέα ότι οι θνητοί είμαστε θεοί είναι περισσότερο κοντά μας σήμερα από ποτέ, αφού τα επιτεύγματα της ανθρωπότητας έχουν δώσει απαντήσεις σε προαιώνια ερωτήματά της και λύσεις σε φαινόμενα «ανεξήγητα» από καταβολής κόσμου.

Αντηχώντας μακρινά τον βιβλικό μύθο για τον Πύργο της Βαβέλ και χωρίς καμία προσπάθεια εξιστόρησής του, ο Κωνσταντίνος Ρήγος με την Ομάδα Οκτάνα θα μιλήσουν για τον θρίαμβο, την ύβρη, την τιμωρία, την καταστροφή, την αυτογνωσία.

Λίγα λόγια για το χοροθέατρο Οκτάνα
Ο Κωνσταντίνος Ρήγος ίδρυσε το 1990 το Χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ, το οποίο συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και στη διαμόρφωση του κοινού του, και γύρω από το οποίο συσπειρώθηκαν όλοι οι υποσχόμενοι χορευτές της γενιάς του. Το Χοροθέατρο παρουσίασε τα έργα Οι Γάμοι, Δωμάτιο 5, Ο Κήπος, Δάφνις και Χλόη, Ο Αθλητής, Οι 5 εποχές, Ξενοδοχείον Ορφέας, Ίκαρος-Αιφνίδια αποσυμπίεση, Η Κυρία με τις Καμέλιες, Άλκηστις, Το Ρινγκ, Τρελή ευτυχία, Ουτοπία, Ταξιδιώτης του χειμώνα, Σχεδίασμα Β΄- Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, Ντυμένοι/γυμνοί, Καρυοθραύστης, Neverland, Τα Καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα, Αρκαδία κ.ά.

Συντελεστές
Σύλληψη, χορογραφία, σκηνικό: Κωνσταντίνος Ρήγος
Δραματουργός: Έρι Κύργια
Συνεργάτης σκηνογράφος:  Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Νατάσα Δημητρίου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Βοηθός Χορογράφου: Μαρκέλα Μανωλιάδη
Βοηθός Σκηνοθέτη / Οργάνωση Παραγωγής: Άγγελος Παναγόπουλος
Artwork αφίσας: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Ερμηνεία // Δημιουργική Συνεργασία στη χορογραφία: Μιχάλης Κριεμπάρδης, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Γιάννης Μίχος, Χρήστος Στρινόπουλος

Παραγωγή: Χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ

Info

29 Μαΐου 2018
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος
Τηλ.: 210-3418550
Και 30, 31 Μαΐου & 1 Ιουνίου 2018. Ώρα έναρξης: 21.00. Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 15 €. Μειωμένη τιμή: 12 € μαθητικό/ φοιτητικό/ νεανικό (έως 26 χρονών). Ειδική τιμή: 10 € κάτοχοι κάρτας ανεργίας (ΟΑΕΔ) και ομάδες άνω των 10 ατόμων. Προπώληση Με χρέωση πιστωτικής κάρτας στο 2103418579 [Δευτέρα – Παρασκευή 11.00-14.00]. Στα ταμεία του Ιδρύματος Κακογιάννη [Δευτέρα – Παρασκευή 11:00 – 14:00]. Στα ταμεία του Ιδρύματος μια ώρα πριν την ώρα έναρξης των παραστάσεων. Στο εκδοτήριο της Ticket Services Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου): Δευ. & Τετ. 09:00 – 17:00, Τρ., Πεμ. & Παρ. 09:00 – 20:00, Σαβ. 10:00 – 14:00 Από την εταιρεία Forth-crs μέσω των καταστημάτων Forthnet-shops κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας τους και μέσω του καταστήματος Seretis travel, Πανεπιστημίου 61 (2103251295) Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.mcf.gr/ https://www.ticketservices.gr

 

πηγή: tospirto.net