Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε, ευχαριστούμε πολύ για τις συμμετοχές σας!

 Η φετινή σεζόν στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου ανοίγει με ένα θεατρικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, την παράσταση «Άλκηστις», του Ευριπίδη.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου (1 & 2.07) το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου παρουσιάζει την Άλκηστη του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Ολλανδού Γιόχαν Σίμονς, ιδρυτή του διάσημου Theater Hollandia και από τους πρωτεργάτες της ευρωπαϊκής θεατρικής πρωτοπορίας. Μια πολυαναμενόμενη παγκόσμια πρεμιέρα, η οποία στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί αποκλειστικά στην Επίδαυρο, πριν αναχωρήσει για τη Γερμανία, καθώς πρόκειται για συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με το κρατικό γερμανικό Schauspielhaus Bochum.

Ένα αλλόκοτο έργο: μια γυναίκα θυσιάζει τη ζωή της για να σώσει τη ζωή του ετοιμοθάνατου άντρα της. Θρήνοι, διαπραγματεύσεις, διαφωνίες· ποιος δεν φοβάται να πεθάνει, ποιος δικαιούται περισσότερο να ζήσει. Εντέλει, ο Ηρακλής κατεβαίνει στον Άδη για να φέρει πίσω την Άλκηστη, μόνο που τώρα η ηρωίδα είναι μια ξένη για την οικογένειά της.

Η μετάκληση στην Επίδαυρο του ιδρυτή του διάσημου Theater Hollandia (1985) και από τους πρωτεργάτες της ευρωπαϊκής θεατρικής πρωτοπορίας, Ολλανδού Γιόχαν Σίμονς είναι γεγονός διεθνούς εμβέλειας. Ο Σίμονς, που επισκέφθηκε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ το 2002 με τις Βάκχες του Ευριπίδη και επανήλθε το 2009 με το Καζιμίρ και Καρολίνα του Χόρβατ σε συν-σκηνοθεσία με τον συνεργάτη του Paul Koek, είναι γνωστός για την μουσική προσέγγισή του στα κείμενα και την εντυπωσιακά μινιμαλιστική αισθητική του. Στη νέα του αυτή παράσταση, φωτίζει την Άλκηστη του Ευριπίδη με όχημα τη μουσική της ομώνυμης όπερας του Γκλουκ τοποθετώντας τέσσερις τραγουδιστές και ένα εκκλησιαστικό όργανο στη θέση του Χορού.

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις απο τον Μέντα 88

Συμπληρώστε ΕΠΩΝΥΜΟ και ΟΝΟΜΑ(με κεφαλαία), το mail σας και  τη μέρα που θέλετε να δείτε την παράσταση με την παρακάτω φόρμα συμμετοχής

Οι νικητές θα ενημερωθούν με mail

 

Συγγραφέας: Ευριπίδης / Σκηνοθεσία:Johan Simons
Σκηνικά:Johannes Schütz / Κοστούμια: Greta Goiris
Μουσική:Steven Prengels /  Φωτισμοί:Bernd Felder
Παίζουν:Anne Rietmeijer, Steven Scharf, Elsie de Brauw, Pierre Bokma, Stefan Hunstein, Victor IJdens
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους
Τιμές Εισιτηρίων: ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 60€ | ΖΩΝΗ Α΄ 50€ | ΖΩΝΗ Β΄ 30€ | ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ 25€, 20€, 15€, 10€ | ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ/ 65+/ ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 16€, 12€, 8€ | ΑΝΕΡΓΩΝ/ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΛ. ΣΧΟΛΩΝ 5€
Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Ιουλίου 2022
 Link Εισιτηρίων:http://aefestival.gr/festival_events/alkisti/