Οι θαυμαστές έχουν τώρα την ευκαιρία να δουν από κοντά τις δημιουργίες του Μπομπ Ντίλαν στην πρώτη του ολοκληρωμένη έκθεση τέχνης στις ΗΠΑ.

Τα τελευταία 60 χρόνια, ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Μπομπ Ντίλαν έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια της αμερικανικής κουλτούρας που καθόρισαν μουσικά είδη. Οι ποιητικοί του στίχοι και οι καινοτόμες μελωδίες του, σε επιτυχίες όπως το «Blowin’ in the Wind» και το «Like a Rolling Stone», έχουν εμπνεύσει διαδηλωτές κατά του πολέμου και αστέρες του Rock ‘n’ Roll.

Τα τελευταία χρόνια ο μουσικός αφήνει ολοένα και περισσότερο στην άκρη την κιθάρα του υπέρ του πινέλου, του μολυβιού και ακόμη και του φλόγιστρου, λόγω του πάθους του για τις εικαστικές τέχνες.

Η έκθεση «Retrospectrum: Bob Dylan» με 200 γλυπτά, πίνακες και σχέδια του τραγουδιστή-τραγουδοποιού φιλοξενείται στο Μουσείο Τέχνης Πατρίσια και Φίλιπ Φροστ του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριντα έως τις 17 Απριλίου 2022.

Η έκθεση που επιμελήθηκε ο ιστορικός τέχνης Σάι Μπαϊτέλ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Σαγκάη της Κίνας το 2019.

Τα περισσότερα έργα δημιουργήθηκαν τα τελευταία 15 χρόνια, σύμφωνα με το AP. Ο Μπομπ Ντίλαν συνηθίζει να δημιουργεί σειρές έργων, αλλάζοντας συχνά καλλιτεχνικά στυλ. Ο καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει τοπία, νοσταλγικές σκηνές κατά μήκος της διαδρομής 66, που διατρέχει το μεγαλύτερο μέρος των κεντρικών-νοτίων πολιτειών των ΗΠΑ, εικονογραφήσεις βασισμένες στους δικούς του στίχους και πολύχρωμες απεικονίσεις πόλεων σε όλο τον κόσμο.

Στην «Retrospectrum» περιλαμβάνονται επίσης μερικές από τις επιβλητικές σιδερένιες δημιουργίες του Ντίλαν. Σύμφωνα με την Telegraph, ο τραγουδιστής συγκολλά πέταλα αλόγων και παλιά εργαλεία μαζί για να δημιουργήσει γλυπτά από παλιά σίδερα.

«Το να βλέπω πολλά από τα έργα μου χρόνια μετά την ολοκλήρωσή τους είναι μια συναρπαστική εμπειρία» αναφέρει ο μουσικός σε δήλωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ