Βαγγέλης Περάκης

(7:00-10:00)

Κάποτε την ώρα της εκπομπής μου, μπήκαν στο στούντιο καμιά δεκαριά μικρά παιδάκια, από έναν παιδικό σταθμό που ήρθε για μια σχολική εκδρομή στο ραδιόφωνο. Μόλις μπήκαν, είδα να με κοιτάζουν με τα ορθάνοιχτα μάτια τους γεμάτα απορία, λες και κάτι πήγαινε στραβά. Ένα από αυτά βρήκε το θάρρος να με ρωτήσει: «Κύριε παραγωγέ… πού τους κρύβετε τους τραγουδιστές που ακούμε; Θα μας δείξετε έναν;».
Σάστισα και μετά σκέφτηκα, αυτό είναι η μαγεία του ραδιοφώνου… Ήθελα τόσο πολύ να έχω εκείνη την ώρα ένα μαγικό καπέλο, να πω δυο τρία άμπρα κατάμπρα και να εμφανιστεί μπροστά τους ένας τραγουδιστής, να μην τους χαλάσω τη μέρα.
Δεν διαφέρουμε όμως και πολύ από τα παιδιά, ε; Ας πούμε, δεν σου έχει τύχει ποτέ, να κάθεσαι να ακούς ραδιόφωνο και να πιστεύεις ότι ο τραγουδιστής είναι εκεί τραγουδά μόνο για σένα; Είμαστε μακριά, αλλά και τόσο κοντά. Μια παρέα που χάνεται και ξαναβρίσκεται κάθε τόσο, μα πάντα την ώρα του αποχωρισμού ή της συνάντησης, εκεί δίπλα, παίζει ένα τραγούδι που εκμηδενίζει τις αποστάσεις.
Έτσι κι εγώ ταξίδεψα από τον Σκάι στον Μελωδία, από εκεί στη διαφήμιση και τη διοργάνωση και μετάκληση ξένων παραγωγών (Mamma Mia, Cats, Bolshoi κ.α.), αλλά πάντα ήμουν εδώ, ανάμεσά στα τραγούδια.
Τώρα κάνω μια νέα βουτιά στη μαγεία του ραδιοφώνου. Με καλημέρες, προτάσεις για συναυλίες, θέατρο, σινεμά, αποδράσεις αλλά -κυρίως- με Μέντα.