Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ως άλλος παραμυθάς, παρέα με την κιθάρα του και περιστοιχισμένος από τις ζωγραφιές του Αλέξη Κυριτσόπουλου θα αφηγηθεί την ιστορία του «Σιδερόγιαννου» στο Main Stage του gazarte. Πρόκειται για το συναρπαστικό ταξίδι ενός παιδιού προς την ενηλικίωσή του, μέσα από το δικό του μοναδικό πρίσμα.

«Ο Σιδερόγιαννος» (The Iron John), είναι ένα από τα συναρπαστικά παραμύθια που ανήκουν στη συλλογή παραμυθιών των αδερφών Γκριμ και προκαλεί το ζωηρό ενδιαφέρον όχι μόνο των παραμυθάδων και του ακροατηρίου τους, αλλά και των λαογράφων, των ψυχαναλυτών και των εκπαιδευτικών.

«Μια φορά κι έναν καιρό… ήταν ένας βασιλιάς, που ζούσε σε ένα μεγάλο παλάτι, πλάι στο απέραντο δάσος, όπου κατοικούσαν κάθε λογής άγρια ζώα.
Μια μέρα ο Βασιλιάς στέλνει στο δάσος έναν κυνηγό να κυνηγήσει ελάφια, αλλά ο κυνηγός δεν ξαναγυρίζει. – “Χμ, κάτι δεν πάει καλά εδώ”, σκέφτηκε ο Βασιλιάς και την επομένη στέλνει δύο κυνηγούς για να βρουν τον πρώτο, αλλά ούτε και αυτοί γυρίζουν. Την τρίτη μέρα ξημερώνοντας καλέι όλους τους κυνηγούς και τους προστάζει. “Θα πάρετε τα καλύτερα σκυλιά σας και θα ψάξετε το δάσος πιθαμή προς πιθαμή να βρείτε τους τρεις άνδρες που χάσαμε”. Οι μέρες περνούν και οι κυνηγοί δεν γυρίζουν πίσω, ούτε και τα σκυλιά τους. Μετά από αυτό τρόμος πέφτει στην πόλη και κανείς πια δεν τολμά να μπει στο δάσος. Το ξεχνούν όλοι και το αφήνουν να στέκει εκεί σιωπηλό και έρημο. Μόνον κάποιος αητός ή κανένα γεράκι πετούν από πάνω του. Τα χρόνια περνούν και τίποτα δεν αλλάζει. Μέχρι που κάποια μέρα φτάνει στην πόλη ένας ξένος κυνηγός που ψάχνει για δουλειά…»

Το «παραμύθι» ξεκινά το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και θα ξετυλίγεται κάθε Σάββατο και Κυριακή για έξι μόνο παραστάσεις.

Εκτέλεση εικαστικού περιβάλλοντος και σχεδιασμός φωτισμών: Περικλής Μαθιέλης

Info

24 Φεβρουαρίου 2018
GAZARTE, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Τηλ.: 210 3460347, 210 3452277
24, 25/2 και 3, 4, 10, 11/3 Τιμές εισιτηρίων: Α Ζώνη: Γενική είσοδος Ενήλικες: 25 – Παιδιά: 22 Β ζωνη: Γενική είσοδος Ενήλικες: 20 – Παιδιά: 17 Γ Ζωνη:Γενική είσοδος Ενήλικες: 15- Παιδιά: 12, Ώρα έναρξης: 18:00. Κατάλληλο από 6 ετών και άνω. Τα εισιτήρια είναι θεάματος & δεν περιλαμβάνουν ποτό.

 

πηγή: tospirto.net