Περίπατος στη ζωντανή μας κληρονομιά. Ανακαλύπτοντας την αρχιτεκτονική ιστορία της πόλης της Αθήνας με οδηγό τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Νίκο Βατόπουλο.

«Στην καρδιά του ιστορικού εμπορικού κέντρου της Αθήνας διασώζονται πολύ περισσότερα παλιά κτίρια απ’ όσα νομίζουμε, ιδιαίτερα από τον Μεσοπόλεμο, κτίρια του εκλεκτικισμού αλλά και του πρώιμου μοντερνισμού, όπως και πολύ ενδιαφέροντα κτίρια της μεταπολεμικής ανοικοδόμησης, συνθέτοντας ένα μοναδικό αμάλγαμα, αρχιτεκτονικό, πολεοδομικό, κοινωνικό. Ένα χαρμάνι από μυρωδιές, από χρήσεις, από είδη που πωλούνταν. Και όλο αυτό το απόθεμα δεν είναι κάτι το μουσειακό, το νεκρό, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός, κάτι απολύτως ενεργό, που μετέχει της καθημερινότητάς μας», μας πληροφορεί ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος, ένας από τους καλύτερους σύγχρονους γνώστες της πόλης της Αθήνας, με τον οποίο ως οδηγό το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 11:00 θα πραγματοποιήσουμε έναν περίπατο σε αυτήν τη ζωντανή αρχιτεκτονική μας κληρονομιά.

«Η ιδέα είναι να κινηθούμε στην ακτίνα από την οδό Περικλέους και την πλατεία της Αγίας Ειρήνης ώς την πλατεία Κλαυθμώνος, στην περίμετρο της παλιάς εμπορικής πόλης, κάνοντας κάποιες στάσεις για να δούμε διασωθέντα ιστορικά κτίρια και μετώπες κτιρίων. Θα επιχειρήσουμε όλον αυτόν τον ιστό της παλιάς εμπορικής Αθήνας να τον αποκρυπτογραφήσουμε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ένας περίπατος που θα είναι γόνιμος σε σκέψεις, πέρα από τις εικόνες», διαβεβαιώνει ο κ. Βατόπουλος.

Αφετηρία και σημείο τερματισμού του περιπάτου θα είναι το σπίτι της «σχεδίας», όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να απολαύσουν ένα νόστιμο brunch.

*Η κράτηση είναι απαραίτητη.
Τηλ.: 213 0231220, e-mail: [email protected][email protected]