Τα μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας αντλούν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους από τις περιοδείες τους, σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού περιοδικού Billboard. Και το ιρλανδέζικο συγκρότημα U2 είναι αυτό που άντλησε τα περισσότερα κέρδη στις ΗΠΑ το 2017.

Ο Μπόνο και το συγκρότημά του αποκόμισαν επί αμερικανικού εδάφους περίπου 54,4 εκατομμύρια δολάρια, το 95% των οποίων προήλθε από την τεράστια περιοδεία τους στα ασφυκτικά γεμάτα στάδια, για να γιορτάσουν την 30ή επέτειο από την κυκλοφορία του μυθικού τους άλμπουμ “The Joshua Tree”.

Την εποχή της αυξανόμενης ζήτησης για μουσική συνεχούς ροής (streaming) και της στασιμότητας των πωλήσεων, οι περιοδείες αποφέρουν σχεδόν το 80% των εσόδων των πενήντα πιο παραγωγικών μουσικών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Billboard.

Ο 56χρονος σταρ της κάντρι Γκαρθ Μπρουκς καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση: ο καλλιτέχνης με το καπέλο του καουμπόι αποκόμισε 52,2 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι στη χώρα του, επίσης χάρη σε μια περιοδεία την οποία άρχισε το 2014.

Το συγκρότημα Metallica είναι στην τρίτη θέση με 43,2 εκατομμύρια δολάρια.

Η πρώτη γυναίκα στην κατάταξη, η Lady Gaga, και πρώτος ράπερ Κέντρικ Λαμάρ, ο οποίος απέσπασε φέτος το βραβείο Πούλιτζερ, καταλαμβάνουν αντίστοιχα την έκτη και τη 13η θέση.

Μόνο δυο μουσικοί που δεν “περιόδευσαν” το 2017 περιλαμβάνονται στην κατάταξη του Billboard: ο βασιλιάς του streaming, ο 32χρονος Drake, (37η θέση) που κέρδισε 8,6 εκατομμύρια δολάρια από τις ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής και η Τέιλορ Σουίφτ (48η) της οποίας τα περισσότερα έσοδα προήλθαν από τις πωλήσεις των παραδοσιακών CD και τη φόρτωση και αποθήκευση ψηφιακής μουσικής.

 

πηγή: ogdoo.gr