Το είδαμε να συμβαίνει με τον Dio, προβληματιστήκαμε όταν έγινε και για τον 2Pac φτάνοντας ως τη σκηνή ενός δυνατού φεστιβάλ σαν το Coachella, μάθαμε πρόσφατα ότι θα συμβεί και με τον Frank Zappa: όλοι τους βγήκαν ή πρόκειται να βγουν σε …περιοδεία, κι ας είναι νεκροί εδώ και χρόνια, μέσω της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας, η οποία δίνει τη δυνατότητα πιστής αναπαράστασής τους (ως κινούμενα ολογράμματα).

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι τέτοιες πρακτικές φαίνονται να αποδίδουν, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μη σταματούν, αλλά να γίνονται σιγά-σιγά πιο διαδεδομένες. Τώρα, ας πούμε, εκτός από τους νεκρούς, το όλο θέμα αρχίζει να αφορά και τους ζωντανούς.

Ο λόγος για τους Abba, ένα από τα πιο θρυλικά ονόματα του ποπ στερεώματος, που πεισματικά μέσα στα χρόνια έχουν αρνηθεί διάφορες προσφορές (μερικές μάλιστα υπέρ το δέον δελεαστικές) για να ανασχηματιστούν.

Όπως ανακοίνωσε ο Benny Andersson, οι 4 τους βρίσκονται συχνά-πυκνά τον τελευταίο καιρό και τα λένε, έχοντας συμφωνήσει σε μια Ψηφιακή Περιοδεία για το 2019, στην οποία θα παίζουν ως ολογράμματα δίπλα σε μια live μπάντα μουσικών, στα πρότυπα που έθεσε η «εμφάνιση» του 2Pac στο Coachella το 2012.

«Χρειάζεται χρόνος», δήλωσε ο Andersson, «αλλά είναι τόσο διασκεδαστικό, τόσο προηγμένο τεχνολογικά. Το βρίσκω ενδιαφέρον».

Ωστόσο περισσότερο ενδιαφέρον έχει η Abba έκθεση που ανακοινώθηκε για το τέλος του 2017 στο Λονδίνο με το όνομα Super Troupers. Στα πλαίσιά της, πρόκειται να ανακατευαστεί πλήρως το δωμάτιο του Brighton Grand Hotel όπου διέμειναν το 1974 κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού της Eurovision που τους μετέτρεψε σε παγκόσμιους αστέρες. Επίσης, θα παρουσιαστούν αντικείμενα από το προσωπικό τους αρχείο, τα οποία θα βγουν για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας.

 

πηγή: avopolis.gr