Αυτό το Σαββατοκύριακο θα σας προτείνουμε ΕRTFLIX και  μία κλασική  αστυνομική σειρά μυστηρίου:«Τις περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό» βασισμένη στα αστυνομικά μυθιστορήματα και διηγήματα της Άγκαθα Κρίστι με τον αγαπημένο, αινιγματικό, εκκεντρικό και εξαιρετικά ευφυή διάσημο ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό, έναν από τους πιο διάσημους  ντετέκτιβ  σε όλη τη μυθιστοριογραφία και -όπως πολλοί πιστεύουν- η μεγαλύτερη δημιουργία της συγγραφέως.

Για όσους δεν γνωρίζετε ποιος είναι ο Ηρακλής Πουαρό να σας συστήσουμε τον  διάσημο Βέλγο συνταξιούχο αστυνομικό, ο οποίος εγκαταστάθηκε μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στο Λονδίνο και εμπλέκεται σε υποθέσεις δολοφονίας και μυστηρίου. Συνήθως συνοδεύεται από τον κομψό και αξιόπιστο φίλο του τον Κάπτεν Χέιστινγκς και συνεργάζεται με τον φιλικό του αντίπαλο, τον ντετέκτιβ Αρχιεπιθεωρητή της Σκότλαντ Γιαρντ, Τζέιμς Τζαπ. Στον Πουαρό, αρέσει η τάξη και η συμμετρία παντού, απεχθάνεται τη σκόνη, τα βρόμικα σπίτια και προτιμά τους εσωτερικούς χώρους και ιδιαίτερα την κεντρική θέρμανση το χειμώνα. Εκτιμά επίσης τη μέθοδο και το μεγαλύτερο εργαλείο γι’ αυτόν είναι να χρησιμοποιεί τα «μικρά γκρι κύτταρα» του εγκεφάλου, ιδιαίτερα για την επίλυση εγκλήματος.

Η σειρά “Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό» έχει βραβευτεί με το BAFTA TV Awards, καθώς και δύο φορές με το On Line Film and Television Association.