Οι μέλισσες για να φτιάξουν και για να διατηρήσουν το μελίσσι τους χρειάζεται να συνεργαστούν, να εργαστούν σκληρά και κυρίως ομαδικά. Από εκεί εμπνεύστηκαν εθελοντές, μαθητές και δάσκαλοι και αποφάσισαν να αλλάξουν το πρόσωπο του σχολείου τους και το αποτέλεσμα έχει γίνει viral στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες.

Το σχολείο άλλαξε ολοκληρωτικά όψη πριν από λίγες μέρες με την τοποθέτηση της εξωτερικής πόρτας του αύλειου χώρου. Η πόρτα αποτελείται πλέον από ράχες γνωστών και αγαπημένων βιβλίων, όπως “Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες” του Ι. Βερν, “Ο Μικρός Πρίγκιπας” του Αντουάν Σαιντ Εξυπερύ, “Το Γαϊτανάκι” της Ζωρζ Σαρή, “Το όνειρο του Σκιάχτρου” του Ευγένιου Τριβιζά κ.α.

Η ομάδα των εθελοντών που συνδημιούργησε το όμορφο αυτό αποτέλεσμα με τους μαθητές ονομάζεται graffiti Mitroulakis Crew. Η ομάδα αποτελεί τμήμα της πρωτοβουλίας που ιδρύθηκε πριν από λίγα χρόνια και ακούει στο όνομα «UPLO». Σκοπός της είναι να αλλάξει τον τρόπο σκέψης των πολιτών ως προς τη σημασία της κοινωνικής συνεισφοράς, όπως αναφέρεται στο άρθρο του e-evros.gr.