“Το εξπρές των ζωντανών νεκρών” είναι το πρώτο θρίλερ με ζόμπι στην ιστορία του κορεάτικου κινηματογράφου, το οποίο βραβεύτηκε ως Καλύτερη Ταινία και Καλύτερη Ασιατική Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Fantasia του Montreal.

Ο Seok-woo είναι ένας χωρισμένος χρηματιστής που έχει παραμελήσει την κόρη του, αλλά όταν βρεθεί αντιμέτωπος με ανθρώπους που γίνονται ζόμπι, που τρώνε ο ένας τον άλλον, αντιμέτωπος δηλαδή με το θάνατο, θα κάνει τα πάντα για να τη σώσει!

Είναι μία από τις καλύτερες ταινίας της χρονιάς και από τα ωραιότερα φιλμ που έχουν κυκλοφορήσει με ζόμπι. Όλα μετρημένα, ζυγισμένα, φοβερές ερμηνείες (τη δεύτερη φορά που είδα την ταινία πρόσεξα μόνο κάποιους βοηθητικούς που θα μπορούσαν να είναι καλύτεροι), μοναδική σκηνοθεσία και καταπληκτικό σενάριο που θα σας κάνει να παραμείνετε καθηλωμένοι στην καρέκλα μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Εάν θέλετε μία ταινία που να είναι θρίλερ, δράσης, τρόμου και… δράμα (μάλιστα και δράμα!) το “Εξπρές των ζωντανών νεκρών” σίγουρα θα σας καταπλήξει! Αξίζει να σημειωθεί πως έκανε ρεκόρ εισιτηρίων στην Κορέα χάρη στους πάνω από 10 εκατομμύρια θεατές που την είδαν. Όσο για τη λέξη ζόμπι, αναφέρεται μόνο μια φορά στην ταινία.
download

Σκηνοθεσία: Σανγκ-Χο Γιεόν

Πρωταγωνιστούν: Γιου Γκονγκ, Γιου-Μι Γιουνγκ, Ντονγκ-Σεοκ Μα, Σου-Αν Κιμ, Έουι-Σουνγκ Κιμ, Γου-Σικ Τσόι, Σοχί

Είδος: Τρόμου, Θρίλερ, Δράσης, Δράμα

Βαθμολογία: 9,9/10

πηγή: ogdoo.gr