Ενα ξωτικό κι ένα μικρό αγόρι, με φλάουτα, κλαρινέτα, τούμπες, τρομπέτες, τριγωνάκια και τύμπανα, μας διηγούνται τις ιστορίες τους και μας μεταφέρουν τη μαγεία και το πνεύμα των Χριστουγέννων, στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση με τα Χριστουγεννιάτικα διηγήματα για αφηγητή και ορχηστρικό σύνολο («Εγώ το ξωτικό» – «Όνειρο με κόκκινο σκουφί»).

Τα δύο νέα μουσικά διηγήματα είναι έργα για ιδιαίτερο συνδυασμό ηχοχρωμάτων, από πνευστά, κρουστά και πιάνο, και ερμηνεύονται από το Ventus Ensemble, ένα σύνολο νέων και δυναμικών μουσικών, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου. Δύο νέοι, ταλαντούχοι και πολλά υποσχόμενοι ηθοποιοί, ο Γιώργος Κατσής και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, αφηγούνται τις ιστορίες ως αναπόσπαστο κομμάτι των μουσικών έργων, που πλαισιώνονται από το σκηνογραφικό περιβάλλον του Πάρι Μέξη και τους φωτισμούς του Γιώργου Τέλλου.

Σημειώστε πως Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, στο πλαίσιο της δημιουργίας ρεπερτορίου, αναθέτει κάθε καλλιτεχνική περίοδο τη σύνθεση νέων έργων για παιδιά και όλη την οικογένεια. Έτσι, έχουν δημιουργηθεί οι «Μύθοι του Αισώπου» του Δημήτρη Παπαδημητρίου και 8 παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα των συνθετών Αχιλλέα Γουάστωρ, Κωστή Κριτσωτάκη, Νεφέλης Λιούτα, Δήμητρας Τρυπάνη, Τάσου Ρωσόπουλου.

Φέτος, δύο συγγραφείς με μουσική παιδεία, η Μαριβίτα Γραμματικάκη και η Κατερίνα Σχινά, και δύο συνθέτες με διακριτή πορεία στη σύγχρονη μουσική σκηνή, ο Κωστής Κριτσωτάκης και ο Τάσος Ρωσόπουλος, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ.

Καλλιτεχνική επιμέλεια Κύκλου: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή, Κώστας Φασουλάς, Τάσος Ρωσόπουλος. Συνθέτες: Κωστής Κριτσωτάκης, Τάσος Ρωσόπουλος. Συγγραφείς: Μαριβίτα Γραμματικάκη, Κατερίνα Σχινά. Ερμηνεύει το Ventus Ensemble υπό τη μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου. Αφηγητές: Γιώργος Κατσής, Κωνσταντίνος Μπιμπής. Σκηνογραφική επιμέλεια: Πάρις Μέξης. Βοηθός σκηνογράφου: Δέσποινα Φαρίδου. Σχεδιασμός φωτισμών: Lighting art/Γιώργος Τέλλος. Χειριστής φωτισμών : Lighting art/Πάνος Τσεβρένης

Ventus Ensemble
Όθωνας Γκόγκας – φλάουτο
Κώστας Γιοβάνης – όμποε / αγγλικό κόρνο
Δημήτρης Ντακοβάνος – φαγκότο
Σπύρος Τζέκος – κλαρινέτο
Δημήτρης Γκόγκας – τρομπέτα
Μάνος Βεντούρας – κόρνο
Σπύρος Βέργης – τρομπόνι
Μενέλαος Μωραΐτης – τούμπα
Νίκος Μεταλληνός – κρουστά
Μαρίνος Τρανουδάκης – κρουστά
Δημήτριος Μαρίνος – πιάνο

Info

08 Δεκεμβρίου 2018
ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος
Τηλ.: 210 900 5 800
Website: http://www.sgt.gr/gre
8 Δεκεμβρίου 2018 στις18:00 και 9 Δεκεμβρίου 2018 στις 17:00

 

πηγή: tospirto.net