Αποστάσεις έχουν πάρει από τον Γούντι Άλεν πρώην συνεργάτες του, που τον «καταδίκασαν» με αφορμή την κατηγορία για σεξουαλική κακοποίηση της κόρης της Μία Φάροου. Και υπάρχει ενδεχόμενο να μη διανεμηθεί από την Amazon Studios η τελευταία ταινία του, «Μια βροχερή μέρα στη Νέα Υόρκη».

Το 1992, η πρώην σύντροφος του Γούντι, η Μία Φάροου ήρθε σε επαφή με τις Αρχές, για να καταγγείλει τη σεξουαλική κακοποίηση της κόρης της, Ντίλαν, από τον σκηνοθέτη. Αν και ο Άλεν επανειλημμένα αρνήθηκε τις κατηγορίες και δεν απαγγέλθηκε από το δικαστήριο κατηγορία εναντίον του, η πλήρης επιμέλεια της Ντίλαν δόθηκε στην Φάροου καθώς ένας δικαστής θεώρησε πιστευτή τη μαρτυρία της.

Ο Κόλιν Φερθ, η Μίρα Σορβίνο, η Γκρέτα Γκέργουιγκ, ο Τιμοτέ Σαλαμέ και η Ρεμπέκα Χολ βγήκαν και εξέφρασαν τη λύπη τους που συνεργάστηκαν με τον Γούντι. Και τόσο η Χολ όσο και ο Σαλαμέ, που πρωταγωνιστούν στο «Μια βροχερή μέρα στη Νέα Υόρκη», επέλεξαν να δώσουν τις αποδοχές τους σε αγαθοεργίες. Άλλοι, όπως οι Νάταλι Πόρτμαν, Ρις Γουίδερσπουν και Τρέισι Έλις Ρος, βγήκαν και δήλωσαν ότι υποστηρίζουν και πιστεύουν την Ντίλαν.

Πηγή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, δήλωσε στη The New York Post ότι η ταινία «Μια βροχερή μέρα στη Νέα Υόρκη», της οποίας η διανομή από την Amazon Studios είναι προγραμματισμένη, «μπορεί είτε να μην προβληθεί, είτε να την πετάξουν, χωρίς κανενός είδους διαφήμιση και χωρίς προβολή στις κινηματογραφικές αίθουσες». Με άλλα λόγια, να κυκλοφορήσει μόνο σε DVD ή Blu-ray.

Ο Woody Allen αρνήθηκε για μία ακόμη φορά τις κατηγορίες μετά την εμφάνιση της Ντίλαν στο CBS Morning Show στην οποία τις επανέλαβε. «Δεν παρενόχλησα ποτέ την (σ.σ. υιοθετημένη) κόρη μου» είπε ο Γούντι. «Όταν, για πρώτη φορά πριν από περισσότερα από 25 χρόνια, διατυπώθηκε αυτός ο ισχυρισμός, η υπόθεση εξετάστηκε διεξοδικά και από την Κλινική Σεξουαλικής Κακοποίησης Παιδιών στο Νοσοκομείο Γέιλ-Νιου Χέιβεν και από το New York State Child Welfare».

«Η εξέταση κράτησε πολλούς μήνες και οι δύο οργανισμοί κατέληξαν, ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον, ότι δεν υπήρξε ποτέ παρενόχληση. Αντιθέτως, πιθανολόγησαν ότι ένα ευάλωτο παιδί καθοδηγήθηκε από μια θυμωμένη μητέρα, κατά τη διάρκεια ενός εριστικού χωρισμού, να πει αυτή την ιστορία» πρόσθεσε ο Γούντι. Και κατηγόρησε τη Φάροου και την Ντίλαν ότι «με κυνισμό, δράττονται της ευκαιρίας που προσφέρει το κίνημα Time’s Up για να επαναλάβουν αυτόν τον αναξιόπιστο ισχυρισμό».

 

πηγή: ogdoo.gr