Σύμφωνα με το Rolling Stone είναι ένας απ’ τους καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών.

Άλλωστε ο Tony Iommi θήτευσε στο μεγάλο σχολείο που λέγεται Black Sabbath.

Κι όμως τα πράγματα θα είχαν πάρει άλλη τροπή αν ο Tony Iommi είχε ακούσει τις συμβουλές των γιατρών μετά από ένα ατύχημα που του συνέβη σε νεαρή ηλίκία.

Ο Tony Iommi εξηγεί χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του:

«Δούλευα σε εργοστάσιο με λαμαρίνες. Ήμουν σε μια γραμμή και μου έστελναν πράγματα για να τα συγκολλήσω και πήγαινα όπου με χρειάζονταν. Μια μέρα, ο συνάδελφος που μου έστελνε κομμάτια λαμαρίνας δεν ήρθε, οπότε τον αντικατέστησα στην τεράστια πρέσα που χειριζόταν. Δεν κατάλαβα πως έγινε, μάλλον έβαλα το χέρι μου στην πρέσα κατά λάθος. Και ξαφνικά έκλεισε τα δάχτυλα μου. Στην ουσία τράβηξα το χέρι μου για να το απελευθερώσω και κάπως έτσι έμεινε η άκρη των δακτύλων μου στην πρέσα. Πήγα στο νοσοκομείο και εκεί μου είπαν ότι δεν θα ξαναπαίξω κιθάρα. Ήμουν τόσο αναστατωμένος. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι δεν υπάρχει λύση, ότι δεν θα ξαναέπαιζα».

Όπως συμπλήρωσε ο Iommi στις αρχές χρησιμοποιούσε λιωμένο πλαστικό για να προστατέψει τα δάκτυλά του, αλλά δεν κατάφερνε να έχει καλό κράτημα στις χορδές. Δοκίμασε διάφορα υφάσματα πάνω από αυτό, μέχρι που κατέληξε σε κομμάτια από ένα παλιό δερμάτινο μπουφάν…

«Μπόρεσα να παίξω κιθάρα με αυτό, αλλά χρειάστηκε χρόνο να το συνηθίσω και ήταν πολύ επίπονο. Έψαξα να βρω και λεπτές χορδές αλλά δεν υπήρχαν τότε, οπότε αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω χορδές από μπάντζο. Και έπαιζα πολλά χρόνια με αυτές» τονίζει ο «δαίμονας» των Black Sabbath.

Ευτυχώς!

 

πηγή: ogdoo.gr