Το «Ensemble Mini» από το Βερολίνο υπό τη διεύθυνση του Joolz Gale παρουσιάζει την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Ωδείο Αθηνών έργα των Brahms και Bruckner. Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Γιοχάνες Μπραμς: Ουγγαρέζικοι χοροί αρ. 1.3 και 5 (διασκευή Gale) και Άντον Μπρούκνερ: Συμφωνία αρ. 9 (διασκευή Gale).

Το «Ensemble Mini», που ιδρύθηκε το 2010, είναι ένα από τα παγκοσμίως πιο καινοτόμα σύνολα μουσικής δωματίου, αποτελείται από δεκατρείς νέους μουσικούς από εννέα διαφορετικές χώρες και όλοι τους συνεργάζονται με μεγάλες γερμανικές ορχήστρες, όπως π.χ. η Φιλαρμονική του Βερολίνου, η Ορχήστρα Ραδιοφωνίας του Μονάχου, η Κρατική Όπερα της Βαυαρίας, η Ορχήστρα Gewandhaus της Λειψίας. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η γερμανική πρεσβεία στην Ελλάδα, το «Ensemble Mini» εισάγει επαναστατικές τομές στην εκτέλεση του κλασσικού ρεπερτορίου και μετατρέπει συμφωνική μουσική σε μουσική για σύνολα μουσικής δωματίου.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, τον Joolz Gale, απόφοιτο του 2007 από το Royal College of Music του Λονδίνου τον συνδέει μεγάλη αγάπη προς την Ελλάδα, αφού έχει συμμετάσχει ως μουσικός και ως πρόεδρος του γνωμοδοτικού συμβουλίου, το 2015, στο φημισμένο «Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου» στη Λέσβο.

Η πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κάνει γνωστό ότι η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, απλώς απαιτεί δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητες.

Video

 πηγή: ogdoo.gr