Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα και αυτό το φθινόπωρο τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας με τη σειρά μουσικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών δράσεων, «Φωνές του φθινοπωρινού δάσους», με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θέλοντας να εκφράσει έμπρακτα τη στήριξή του στους κατοίκους των περιοχών της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, σχεδίασε και υλοποιεί ήδη από τον Ιούλιο του 2022 ένα πλούσιο πολιτιστικό-μουσικό πρόγραμμα πιλοτικού χαρακτήρα.

Μετά τις πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού, και ειδικότερα το τριήμερο Φεστιβάλ «Μουσικές του κόσμου» στην Αγία Άννα και την Λίμνη καθώς και τη συναυλία του Θανάση Πολυκανδριώτη στο Πευκί, στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης, σειρά έχουν τον Οκτώβριο οι «Φωνές του φθινοπωρινού δάσους» και τον Νοέμβριο οι εκπαιδευτικές δράσεις.

Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, αμιγώς μουσικές αλλά και σε συνδυασμό με άλλες τέχνες, φεστιβάλ και εκπαιδευτικές δράσεις πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την περιοχή, από την Αγία Άννα και τη Λίμνη ως το Πευκί, τις Ροβιές, το Μαντούδι, τους Ωρεούς, τις Γούβες, τους Παπάδες, τις Μηλιές, τα Βασιλικά και τους Κουρκουλούς.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Φωνές του φθινοπωρινού δάσους

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Νίκος Σταμούλος τραγουδούν με μια κιθάρα στους κατοίκους ορεινών χωριών της Βόρειας Εύβοιας.

Αλκίνοος Ιωαννίδης

8 Οκτωβρίου,  20:00 | Κουρκουλοί

9 Οκτωβρίου, 19:00 | Παπάδες

Νίκος Πορτοκάλογλου

29 Οκτωβρίου,19:00  | Γούβες, Γυμνάσιο–Λύκειο «Γ. Δροσίνης»

Νίκος Σταμούλος

30 Οκτωβρίου, 19:00 | Μηλιές

Όταν οι επισκέπτες και οι τουρίστες φεύγουν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου αλλά και ο αγαπητός στην Εύβοια Νίκος Σταμούλος ταξιδεύουν με τη φωνή τους και μια κιθάρα στους Κουρκουλούς, στους Παπάδες, στις Γούβες και στις Μηλιές.

Σε αυτά τα ορεινά και απομονωμένα χωριά, στις παρυφές των οποίων έφτασαν οι φωτιές καταστρέφοντας γεωργικές και κτηνοτροφικές περιουσίες, μέσα στο αυθεντικό κλίμα ενός καφενείου, ενός σχολείου, ακόμη και μιας μικρής πλατείας, αν ο καιρός το επιτρέψει, οι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν και θα επικοινωνήσουν με τους κατοίκους.

Μέσα στη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα, συχνά με τη ζεστασιά ενός τζακιού και μιας ξυλόσομπας, θα μεταδώσουν στους κατοίκους του χωριού αλλά και κοντινών περιοχών χωριών την πολύτιμη ζωογόνο εμπειρία και την αύρα της ζωντανής μουσικής. Συγκεκριμένα, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα τραγουδήσει στις 8 Οκτωβρίου στους Κουρκουλούς (ώρα έναρξης: 20.00) και στις 9 Οκτωβρίου (19.00) στους Παπάδες (Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας). Στις 29 Οκτωβρίου (19.00) ο Νίκος Πορτοκάλογλου στις Γούβες και στις 30 Οκτωβρίου (19.00) ο Νίκος Σταμούλος στις Μηλιές (Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού).

Δείτε αναλυτικά και τα εκπαιδευτικά προγράμματα εδώ: https://www.megaron.gr/event/?event_type_filter=ekpaideusi-paidia