Οι Rolling Stones μόλις κυκλοφόρησαν ένα ολοκαίνουριο τραγούδι, κάνοντας εκατομμύρια θαυμαστές τους χαρούμενους! Με τον πολύ επίκαιρο τίτλο «Living in a Ghost Town» («Ζώντας σε μία Πόλη-Φάντασμα») το θρυλικό συγκρότημα αποφάσισε να δώσει το δικό του μήνυμα για την καραντίνα, με ένα τραγούδι που είχαν γράψει εδώ και ένα χρόνο.

 Πρόκειται για το πρώτο πρωτότυπο τραγούδι των Stones από το 2012, που είχαν κυκλοφορήσει τα κομμάτια “Doom and Gloom” και “One More Shot” για το άλμπουμ τους «GRRR!», αν και το 2016 κυκλοφόρησαν ένα άλμπουμ με blues διασκευές.

Ένα τραγούδι για την καραντίνα

Σε συνέντευξη του, ο Mick Jagger δήλωσε ότι αυτό το -περιέργως- επίκαιρο τραγούδι, γράφτηκε πέρσι από τον ίδιο και τον  Keith Richards «Δεν γράφτηκε για την σημερινή κατάσταση, αλλά ναι είναι περίεργο» είπε. «Γράφτηκε για ένα μέρος που ήταν γεμάτο ζωή, αλλά τώρα είναι άδειο, στερημένο από αυτή. Έπαιζα την κιθάρα μου και το έγραψα πολύ γρήγορα, σε περίπου 10 λεπτά.»

Βέβαια, άλλαξε μερικούς από τους στίχους, για να αντιπροσωπεύει καλύτερα την σημερινή εποχή. «Είχαμε την ιδέα με τον Keith να το κυκλοφορήσουμε τώρα, αλλά του είπα ότι πρέπει να το ξαναγράψω!» δήλωσε ο θρύλος της ροκ. «Μερικοί στίχοι δεν ταίριαζαν και άλλοι ήταν λίγο περίεργοι ή υπερβολικά σκοτεινοί. Έτσι, το ξαναέγραψα λίγο, όχι πολύ όμως. Μοιάζει πολύ με το πρωτότυπο.»

Mick Jagger

@MickJagger

 
 

The Stones were in the studio recording new material before the lockdown & one song – Living In A Ghost Town – we thought would resonate through the times we’re living in. It’s out at 5pm BST today and you can hear the track and interview on @Beats1 now! https://the-rolling-stones.lnk.to/MickBeatsSo 

 

Ενσωματωμένο βίντεο

 
 
Οι Stones δουλεύουν εδώ και καιρό το νέο άλμπουμ. Για το τραγούδι, ο Richards είπε «Είναι λίγο περίεργο που κυκλοφορεί τώρα αυτό το τραγούδι. Είχα πει στα παιδιά ότι είναι ώρα να κυκλοφορήσουμε το τραγούδι για την «πόλη-φάντασμα.» Με κάλεσε ο Mick, να μου πει το ίδιο ακριβώς πράγμα και του είπα ότι τα μεγάλα μυαλά συναντώνται!»  Όσο για το νέο πολυαναμενόμενο άλμπουμ τους, ο Jagger δήλωσε ότι δεν θέλει να είναι απλά καλό, αλλά τέλειο. Φαίνεται, λοιπόν, ότι θα αργήσουμε να ακούσουμε ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ από τους Rolling Stones, τουλάχιστον όμως έχουμε αυτό το νέο τραγούδι!

Ακούστε το εδώ:

Πηγή: www.monopoli.gr