Το ανέκδοτο παραμύθι του Νίκου Καζαντζάκη «Το Φτερωτό Άλογο» θα ανέβει τη φετινή σεζόν, από τις 3 Νοεμβρίου 2018 έως τις 21 Απριλίου 2019, στην Παιδική Σκηνή του Μεγάρου. Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά ντυμένο με ζωντανή μουσική και 12μελή θίασο ηθοποιών και μουσικών.

Τη θεατρική προσαρμογή υπογράφει η Άνδρη Θεοδότου, τη σκηνοθεσία ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, την πρωτότυπη μουσική ο Νίκος Κυπουργός (παραγγελία του ΟΜΜΑ στον συνθέτη), τα σκηνικά η Θάλεια Μέλισσα, τα κοστούμια η Ιφιγένεια Νταουντάκη, την κινησιολογία  η Έλενα Γεροδήμου και τους φωτισμούς η Στέλλα Κάλτσου. Επιστημονικός σύμβουλος, ο Νίκος Μαθιουδάκης.

Μια ιστορία από την πένα και τη φαντασία του κρητικού συγγραφέα, ένα ταξίδι στη μαγεία της μακρινής Ανατολής, για παιδιά και μεγάλους. Οι ηθοποιοί ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας, με τη συμμετοχή των μικρών θεατών, φωτίζοντας με τραγούδια και μουσικά όργανα έναν κόσμο γεμάτο βασιλιάδες, πριγκίπισσες, μάγους, δερβίσηδες, πραματευτάδες και καραβάνια.

Η παράσταση ανεβαίνει σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καζαντζάκη στο πλαίσιο του κύκλου Το Μέγαρο των Παιδιών–Παιδικό θέαμα και απευθύνεται σε παιδιά 5 ετών και άνω.

Συντελεστές
Πρωτότυπη διασκευή: Νίκος Καζαντζάκης
Θεατρική προσαρμογή: Άνδρη Θεοδότου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Επιστημονικός σύμβουλος: Νίκος Μαθιουδάκης
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα
Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη
Κινησιολογία: Έλενα Γεροδήμου
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Σκηνική πάλη: Θάνος Δερμάτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Βακάλη

Με ζωντανή μουσική και θίασο 12 ηθοποιών και μουσικών: Μιχάλης Βρεττός, Θανάσης Δόβρης, Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Μιχάλης Κοιλάκος, Ειρήνη Κωσταντίνου, Σωτήρης Μεντζέλος, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Γιώργος Τσούρμας, Γιώργος Φουντούκος, Θανάσης Χαλκιάς, Στέλιος Χατζηγεωργίου

Πληροφορίες
Παιδική Σκηνή Α΄–Νέος Εκθεσιακός Χώρος
Τιμή εισιτηρίου: 12 € (γενική είσοδος)*
Έναρξη προπώλησης: Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία και ομάδες.
Παραστάσεις για το κοινό κάθε σαββατοκύριακο.

Έναρξη προπώλησης | Τετάρτη 3/10/2018

*Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες.
Eισιτήρια στο τηλ. 210 7282333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public
Πληροφορίες: τηλ. 210 86.68.572 και 210 86.65.144 (τηλ. & φαξ)

 

πηγή: tospirto.net