Το «νέο αίμα» της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης, οι πρόσφατοι απόφοιτοι, παρουσιάζουν μέρος της δουλειάς των διπλωματικών εξετάσεων και συστήνονται στο κοινό μέσα από μία παράσταση που συνδυάζει δύο διαφορετικά έργα, την διασκευή της ιστορίας του «Δον Κιχώτη» του Μιγκέλ ντε Θερβάντες και το «Φέστεν- οικογενειακή γιορτή» σε θεατρική διασκευή του Ντέιβιντ Έλντριτζ.

Οι δύο παραστάσεις θα ξεκινήσουν στις 23 και θα ολοκληρωθούν στις 28 Ιουνίου στη σκηνή της Φρυνίχου.
Η πρώτη ξεδιπλώνει την ιστορία του «Δον Κιχώτη» μέσω του σωματικού αυτοσχεδιασμού, χωρίς καθόλου σκηνικά και κοστούμια. Οι 19 απόφοιτοι συνθέτουν αποκλειστικά με τα σώματά τους την ιστορία του μυθικού ονειροπόλου. Ένα θέαμα για όλη την οικογένεια. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Δεγαΐτης και τις χορογραφίες η Χρυσηίδα Λιατζιβίρη.

Η δεύτερη, «Φέστεν- οικογενειακή γιορτή», είναι ένα σύγχρονο δανέζικο έργο βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ. Μία μεγαλοαστική οικογένεια μαζεύεται στο πατρικό σπίτι για να γιορτάσει τα γενέθλια του πατέρα. Αυτά που θα ακολουθήσουν, όμως, θα διαταράξουν για πάντα τους οικογενειακούς δεσμούς. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φώτης Μακρής. Το έργο είναι ακατάλληλο για ανηλίκους.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Μάκης Ανδριανός, Βασίλης Αουάντ, Μαρία Γραβάνη, Λίνα Δημάκη, Μαριέλα Δουμπού, Άλκηστις Ζιρώ, Κώστας Κουτρούλης, Γεωργία Κριτσαντώνη, Γιώργος Κυριαζόπουλος, Ευσταθία Λαγιόκαπα, Δάφνη Λαζαροπούλου, Δανάη Λιοδάκη, Πάνος Λουκαΐδης, Αθανάσιος Μυλωνόπουλος, Σοφία Παπαδοπούλου, Παναγιώτα Παπαδημητρίου, Βασίλης Φακανάς, Σάντυ Χατζηιωάννου, Αντώνης Χρήστου

 

Hμερομηνίες και ώρες παραστάσεων:
Από 23/6 έως 28/6 μόνο για 6 παραστάσεις.
19:30 Δον Kιχώτης – Είσοδος 6,00€
21:30 Festen – Είσοδος 8,00€
Και για τις δύο παραστάσεις είσοδος 10,00€

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Φρυνίχου
Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλέφωνο ταμείου: 210 3222464

 

πηγή: tospirto.net