Φεστιβάλ όπερας με κορυφαίους σολίστ του παγκοσμίου φήμης θεάτρου”Helicon Opera” φιλοξενείται από τις 4 και μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, όχι σε αίθουσα κάποιου μεγάρου μουσικής αλλά στη σκηνή πολυτελούς ξενοδοχείου, στο πρώτο
«πόδι» της Χαλκιδικής.

Πρόκειται για σολίστ του φημισμένου θεάτρου “Helicon Opera” (θεωρείται κληρονόμος της μεγάλης παράδοσης της ρωσικής όπερας) οι οποίοι συμμετέχουν στο μουσικό φεστιβάλ του Miraggio Thermal Spa Resort, το μοναδικό -σύμφωνα με τον Dmitry Bertman, καλλιτεχνικό διευθυντή του Θεάτρου Helicon Opera- ξενοδοχείο στον κόσμο με τέσσερις σκηνές για όπερα, ορχήστρες και μπαλέτο.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ο κόσμος αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, καθώς πήρε μια μικρή γεύση όπερας στο πλαίσιο της εκδήλωσης του ξενοδοχείου για την έναρξη της φετινής σεζόν, όπως ανέφερε ο Ανδρέας Ρογκότης, business development director του ξενοδοχείου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ.

«Η Helicon Opera” είναι από τα πιο γνωστά θέατρα μετά τα μπαλέτα Μπολσόι και ήδη έχουν κλείσει οι περισσότερες θέσεις», αναφέρει ο κ.Ρογκότης, επισημαίνοντας ότι εκτός από τους Έλληνες και τους τουρίστες που βρίσκονται στο ξενοδοχείο και την περιοχή, αναμένεται υψηλή προσέλευση κόσμου και από τη Ρωσία.

“Οι παραστάσεις ξεκινούν όλες τις ημέρες στις 9 το βράδυ και μόνο στις 8 Σεπτεμβρίου στις 7 το βράδυ, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να παραβρεθούν και όσοι έρθουν από τη Θεσσαλονίκη ή αλλού”, σημείωσε ο κ.Ρογκότης. “Είναι κάτι μοναδικό, προσιτό για τον κόσμο και θα θέλαμε να το επαναλάβουμε και στο μέλλον ώστε να γίνει κάτι σαν θεσμός”, πρόσθεσε.

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ βασίζεται στην συνεργασία της Helicon Opera και της Cronwell Hotels & Resorts ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τα αριστουργήματα παγκόσμιας κλασσικής μουσικής, τις μουσικές επιτυχίες του 20ου αιώνα, καθώς και τις καλύτερες άριες όπερας:

05.09 – Opera Masterpieces

06.09 – Operetta and Musical Highlights

06.09 – Coffee Cantata

08.09 – Kalinka Miraggio

08.09 – Coffee Cantata

09.09 – Love Forever

Το θέατρο “Helicon Opera” εκπροσωπείται από περιζήτητους καλλιτέχνες, οι οποίοι κοσμούν ως “διαμαντένιο στολίδι” την όπερα της Μόσχας. Οι κορυφαίοι σολίστες που θα εμφανιστούν στο Miraggio Thermal Spa Resort είναι: η Μάγια Μπάρκοφσκαγια, η Τζούλια Σκερμπακόβα, η Αλεξάνδρα Κοβαλέβιτς, ο Ιβάν Γκγκγκάζοφ, ο Βιτάλι Φόμιν, ο Κωνσταντίνος Μπρίνσκι, ο Ντμίτρι Σκορίκοφ, μαζί με την μπαλαρίνα Κσένια Λισάνσκαγια, τον μαέστρο Βλαντιμίρ Ροντιόνοφ και διάφορους ακόμη καλλιτέχνες της χορωδίας.

 

πηγή: ogdoo.gr