Το νέο, βραβευμένο, έργο της Πένυς Φυλακτάκη «Φύκι στο Βυθό» (Βραβείο Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος-1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Θεατρικού Έργου, 2017), έπειτα από την παρουσίασή του στο Θέατρο Τέχνης-Σκηνή Φρυνίχου στo πλαίσιo του «Φεστιβάλ Αναλογίων 2017» και στo New York University, στo πλαίσιo των αναγνώσεων νέων ελληνικών έργων που διοργάνωσε το Greek Play Project  στη Νέα Υόρκη σε συμπαραγωγή με το Eclipses Theatre Group (2018), ανεβαίνει στις αρχές του Φθινοπώρου σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου.

Υπόθεση: 86.400. Αυτά αφήνει στη διαθήκη του ο Πατέρας της οικογένειας υπό έναν όρο: Θα τα κερδίσει όποιο από τα δυο παιδιά του τα επενδύσει με τον καλύτερο τρόπο  μέσα σε 24 ώρες από την κηδεία του. Τα δυο αδέρφια, Ανδρέας και Αλεξάνδρα θα ξανασυναντηθούν έπειτα από  24 χρόνια. Θα ξαναμπούν στο πατρικό σπίτι, το σπίτι της παραλίας με τα φύκια. Θα συνειδητοποιήσουν ότι τελικά ο χρόνος είναι χρήμα-ή μήπως το αντίστροφο;

Λίγα λόγια για το έργο:  Στον προσωπικό τους παραθαλάσσιο «κήπο της γνώσης»  τα μέλη μιας οικογένειας με κρυμμένα μυστικά, παρακινημένα από τον φορέα μιας αινιγματικής τελευταίας επιθυμίας θα εξαντλήσουν  τον πολύτιμο χρόνο τους σε μια προσπάθεια να αναδυθούν απ’ το βυθό του ένοχου παρελθόντος. Ο χρόνος που καλπάζει, ο χρόνος που επουλώνει τραύματα ή ξύνει πληγές, ο χρόνος που όλα τα δαμάζει, ο χρόνος ως απόλυτη ετυμηγορία και αναθεωρητής της ανθρώπινης ύπαρξης. 24 χρόνια μετά την αμφιλεγόμενη γέννηση ενός μωρού, 24 ώρες μετά τον θάνατο του ηλικιωμένου παππού του και μέσα σε χρόνο 24 ωρών από την κηδεία, ο Αντρέας, με  την αδελφή του Αλεξάνδρα, την σύζυγό του Μάρθα και τον γιο της οικογένειας Νικόλα, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Συμβολαιογράφου κι εντολοδόχου της διαθήκης του παππού, θα αναθεωρήσουν μια για πάντα όλες τις βεβαιότητες της ζωής τους. Σκαλίζοντας το παρελθόν της οικογένειας θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια νέα τραγωδία που θ’ αλλάξει για πάντα τις ζωές τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: 

Σκηνοθεσία-Δραματουργική Επεξεργασία: Κωνσταντίνος Μάρκελλος. Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Στεργίου. Σκηνικά: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη. Σχεδιασμός Φωτισμών: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη. Κοστούμια: Μαρία Καραθάνου. Μουσική: Αντώνης Παπακωνσταντίνου. Σχεδιασμός Ήχου: Μανώλης Ανδρεάδης. Κατασκευή Σκηνικών: Γαβριήλ Τσακλίδης. Μακιγιάζ: Ήρα Σ. Μαγαλιού. Στον ρόλο του Συμβολαιογράφου ακούγεται η φωνή του Ηλία Ζερβού.

Παίζουν: Νίκος Παντελίδης, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Θεοδώρα Σιάρκου, Γιώργος Σαββίδης.

 

πηγή: tospirto.net