Χριστούγεννα με τους μοναδικούς Sugarpie & the Candymen, στις πρώτες εμφανίσεις τους στην Ελλάδα. Μία από τις πλέον επιτυχημένες swingin’ rock ‘n’ roll μπάντες της Ευρώπης έρχεται στο Half Note για ένα αυθεντικό σουϊγκάτο, τζαζικό γλέντι

Η πορεία του σχήματος ξεκινά το 2008, όταν πέντε φίλοι από την  Β. Ιταλία αποφάσισαν να ενώσουν τις τύχες τους αλλά και το μουσικό τους πάθος να μιξάρουν το swing και την gypsy jazz που λάτρευαν, με την pop, το rock’n’ roll ή την καθαρή rock!  Η σύνθεση του σχήματος περιελάμβανε gypsy τζαζ κιθάρα, κοντραμπάσο, ηλ. κιθάρα, τύμπανα, και τα φωνητικά της ξεχωριστής frontwoman (Sugarpie) αλλά και ιδιαίτερες φωνητικές αρμονίες των υπολοίπων μελών.

Το πρώτο τους άλμπουμ με τον ομώνυμο τίτλο “Sugarpie & The Candymen” ήταν μία επιτυχημένη συλλογή πολύ γνωστών κομματιών των Queen, του Prince, των Blondie, των Beatles κα. σε πολύ μελετημένες διασκευές και ενορχηστρώσεις μέσα από το gypsy τζαζ πρίσμα. Αν και το επόμενο άλμπουμ τους “Swing and Roll” περιείχε μόνο original δικές τους συνθέσεις, από τον τρίτο τους δίσκο “Waiting for the One” και μετά,  το σχήμα καθιερώνει την μείξη των original συνθέσεων με γνωστές επιτυχίες, όπου ο Django Reinhardt μπορεί να συναντά με γούστο και μαεστρία, τους Led Zeppelin, τους Guns n’ Roses, την Bessie Smith τον Ray Charles ή την Peggy Lee.

Το άλμπουμ τους “Let it Swing” αφιερωμένο στους Beatles έγινε τεράστια επιτυχία και μέσα στα χρόνια αυτά, οι Sugarpie & The Candymen γνωρίζουν την αποθέωση σε όλα τα μεγάλα Φεστιβάλ της Ευρώπης αλλά και τα clubs της ηπείρου μας.  Ακόμη και ο Brian May – κιθαρίστας των Queen – σαν αναγνώριση της ιδιαίτερης ερμηνείας τους στο “Bohemian Rhapsody” κάνει σχετική αναφορά στο σχήμα και τους αποκαλεί “..super creative” στην ιστοσελίδα του!

Φέτος, κυκλοφόρησαν τον πέμπτο τους δίσκο με τίτλο “Cotton Candy Club” με ευθεία αναφορά στο ιστορικό club της Νέας Υόρκης, που περιλαμβάνει εννιά δικές τους συνθέσεις αλλά επτά διασκευές από Jimi Hendrix, Doors, U2 κλπ.  Ο ήχος των Sugarpie & The Candymen μας δείχνει ότι τα ιδιώματα και οι ετικέτες στην μουσική, δεν είναι καθόλου σημαντικά, όταν η μουσική είναι τόσο καλοπαιγμένη.

Lara Ferrari (Sugarpie): Vocals
Jacopo Delfini: gypsy guitar, vocals
Renato Podestà: jazz guitar, vocals
Roberto Lupo: drums
Claudio Ottaviano: ouble Bass

With special guest : Mauro Negri, clarinet & alto Sax

 

πηγή: tospirto.net