Με το έργο του Σάιμον Στήβενς «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» καταπιάνεται φέτος ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και μάλιστα έχει επιλέξει ένα λαμπρό καστ ηθοποιών να ενσαρκώσουν τους ρόλους της θεατρικής διασκεύης. Ανάμεσα τους: ο Γιάννης Νιάρρος (βραβείο Δημήτρης Χορν 2018), η Μαρία Καλλιμάνη (βραβείο Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2015), η Αλεξάνδρα Αϊδίνη (βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2015), ο Γιώργος Χρυσοστόμου (βραβείο Δημήτρης Χορν 2017), η Μαρία Κατσανδρή, ο Θύμιος Κούκιος, ο Γιώργος Γιαννακάκος, η Βάσια Χρήστου και ο Σπύρος Κυριαζόπουλος.

Ο διάσημος θεατρικός συγγραφέας, που έργα του έχουν ανεβεί άλλες δυο φορές από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, υπογράφει τη θεατρική διασκευή του πολυβραβευμένου μυθιστορήματος του Μαρκ Χάντον «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα», που κέρδισε 7 βραβεία Ολίβιε, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στο Λονδίνο το 2013. Έχει παιχτεί σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους στην Αμερική, Βόρεια και Νότια, στην Κορέα και στην Αυστραλία, κερδίζοντας παντού σημαντικά βραβεία. Στην Αθήνα πρόκειται να ανεβεί τον Οκτώβριο 2018 στο Θέατρο Καρέζη. Είναι μια γλυκόπικρη ιστορία για τον αυτισμό, την εφηβεία, τις διαλυμένες οικογένειες, τα μαθηματικά και τα χρώματα.

Η υπόθεση του έργου: Είναι 7 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Ο 15χρονος Κρίστοφερ στέκεται δίπλα στον νεκρό σκύλο της γειτόνισσάς του, της κ. Σίαρς, που τον έχουν καρφώσει με μια τσουγκράνα. Ο Κρίστοφερ θα θεωρηθεί ύποπτος σ’ αυτή την υπόθεση. Στην προσπάθειά του να λύσει το μυστήριο του σκοτωμένου σκύλου, αποφασίζει να καταγράψει όλα τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει σ’ ένα βιβλίο. Έχει φοβερό μυαλό και εξαιρετικές ικανότητες στα μαθηματικά, σκοντάφτει όμως στα απλά πράγματα της καθημερινής ζωής. Δεν έχει τολμήσει ποτέ να απομακρυνθεί μόνος του από το σπίτι του, δεν ανέχεται να τον αγγίζει κανείς και δεν εμπιστεύεται τους ξένους. Όμως η αστυνομική έρευνα του Κρίστοφερ, που τη συνεχίζει παρά την απαγόρευση του πατέρα του, θα φέρει τη ζωή του τα πάνω κάτω.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου. Σκηνικά: Μαγδαληνή Αυγερινού. Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ. Επιμέλεια κίνησης: Σοφία Μαυραγάνη. Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος. Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης. Βοηθός σκηνοθέτη: Βαγγέλης Βογιατζής

ΠΑΙΖΟΥΝ: Γιάννης Νιάρρος (βραβείο Δημήτρης Χορν 2018), Μαρία Καλλιμάνη (βραβείο Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2015), Αλεξάνδρα Αϊδίνη (βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2015), Γιώργος Χρυσοστόμου (βραβείο Δημήτρης Χορν 2017), Μαρία Κατσανδρή, Θύμιος Κούκιος, Γιώργος Γιαννακάκος, Βάσια Χρήστου, Σπύρος Κυριαζόπουλος

Τον Οκτώβριο 2018 στο Θέατρο Καρέζη.

 

πηγή: tospirto.net