Αν είστε κόρες που σας αρέσει το θέατρο. Αν είστε μητέρες που μάθατε στις κόρες σας να αγαπούν το θέατρο. Αν είστε μάνες και κόρες που σας αρέσει να βλέπετε μαζί θέατρο. Σε όποιο συνδυασμό και αν ανήκετε, μητέρας-κόρης, διαλέξαμε και σας παρουσιάζουμε 12 παραστάσεις που μπορείτε να δείτε μαζί!
Πιαστείτε λοιπόν αγκαζέ με τη μητέρα σας και πηγαίνετε στο θέατρο!

Masterclass («Μικρό Χορν», σκηνοθεσία: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος): Η Μαρία Ναυπλιώτου στο απόλυτο ρεσιτάλ υποκριτικής σε μια από τις καλύτερες παραστάσεις της χρόνιας. Παράσταση που αποδεικνύεται κυρίως γυναικεία υπόθεση, αφού κυρίες, όλων των ηλικιών, συνωστίζονται για να απολαύσουν την εκπληκτικού ταλέντου ηθοποιό. Μολονότι η θεματολογία αγγίζει και το ανδρικό κοινό, φαίνεται ότι οι ευαίσθητες γυναικείες κεραίες αναγνωρίζουν περισσότερο την υποκριτική δύναμη και δεινότητα της ηθοποιού σε ένα έργο μέτριων, δραματουργικά, απαιτήσεων.

Art («Μικρό Παλλάς», σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης): Τρεις αγαπημένοι ηθοποιοί, τρεις γοητευτικοί κύριοι, σε μια κωμωμία γραμμένη από μια γυναίκα.

Δείπνο Ηλιθίων («Κάππα», σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος): Ανδρική ιστορία, αποτελούμενη από μια τετραμελή αντροπαρέα, που όμως συνεχίζει να κερδίζει το κοινό που διασκεδάζει για 3η συνεχόμενη χρονιά. Στα θετικά της παράστασης, ο πάντα αγαπητός, από μαμάδες και κόρες, Σπύρος Παπαδόπουλος.

Βρικόλακες (Τέχνης-«Κάρολος Κουν», σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς): Ιψενικό οικογενειακό δράμα, από τη μια και από την άλλη, το Θέατρο Τέχνης-«Κάρολος Κουν». Ο ιδανικός συνδυασμός για μητέρες και κόρες που προτιμούν τον καλλιτεχνικό προβληματισμό, γιατί όχι και με ένα ποτήρι κρασί μετά την παράσταση.

Ο Βυσσινόκηπος («Δημήτρης Χορν», σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης): Ανάλογης, με την προηγούμενη, συλλογιστικής παράσταση. Στην περίπτωση αυτή, έχουμε Τσέχωφ και ερωτήματα που σχετίζονται με την παράδοση και τους οικογενειακούς δεσμούς. Στα θετικά αυτής της παράστασης είναι η παρουσία της Θέμιδας Μπαζάκα, διαχρονικά αγαπητής στο γυναικείο κοινό κάθε ηλικίας.

Γιούγκερμαν («Πορεία», σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου): Κλασική επιλογή. Η μητέρα σας είναι πιθανόν να θυμάται ακόμα και την τηλεοπτική εκδοχή με τον Αλέκο Αλεξανδράκη στον ομώνυμο ρόλο.

Γυναίκες του Παπαδιαμάντη («Χώρα», σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας): Γυναικείας θεματολογίας ιστορία που θα αγγίξει βαθύτατα και εντελώς διαφορετικά τόσο τις μητέρες, όσο και τις κόρες. Έξι γυναίκες επί σκηνής θα σας θυμίσουν τη δύσκολη τύχη της γυναίκας στην Ελλάδα.

Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες («Ιλίσια», σκηνοθεσία: Δημοσθένης Παπαδόπουλος): Μια τόσο γλυκιά παράσταση, είναι κρίμα να την απολαύσετε χωρίς την μητέρα σας. Δυο μοναχικοί άνθρωποι, μια κυρία κάποιας ηλικίας (Ναταλία Τσαλίκη) και ένας νεότερός της άνθρωπος (Δημοσθένης Παπαδόπουλος) συναντιούνται και η ζωή τους αλλάζει.

Ήρωες («Κατερίνα Βασιλάκου», σκηνοθεσία: Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς): Τρεις κύριοι. Τρεις αξιαγάπητοι ηθοποιοί. Γιάννης Φέρτης-Δημήτρης Πιατάς-Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Αυτοί και μόνον αρκούν για να αποφασίσετε να αφιερώσετε ένα βράδυ σας ή και κάποιο απόγευμα σας μαζί με την μητέρα σας σε μια καταπληκτική παράσταση με μοναδικές ερμηνείες ηθοποιών.

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι («Ιλίσια-Βολανάκης», σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης): Μια παράσταση-μάθημα ζωής για μάνες και κόρες. Με το αστείρευτο χιούμορ, την υποκριτική δεινότητα και τη μοναδική γοητεία του Γρηγόρη Βαλτινού. Χρειάζεστε κάτι άλλο;

Κουμ-κουάτ («Θέατρο του Νέου Κόσμου», σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός): Μια κωμωδία που εκτυλίσσεται στην περίοδο της επταετίας. Θα κάνει την μητέρα σας να γελάσει και να θυμηθεί τα χρόνια αυτά, και εσείς θα διασκεδάσετε μαζί της.

– Ο Μαρξ στο Σόχο («Άλμα», σκηνοθεσία: Άγγελος Αντωνόπουλος): Ο ανυπέρβλητος Άγγελος Αντωνόπουλος σε έναν αληθινά συγκλονιστικό μονόλογο. Το εξαιρετικά πρωτότυπο και ενδιαφέρον κείμενο του Χάουαρντ Ζιν βρήκε την απόλυτη σκηνική του παρουσίαση στο πρόσωπο του αγαπημένου ηθοποιού. Πρόκειται για μια παράσταση που επαναλαμβάνει ο Άγγ. Αντωνόπουλος μετά από πολυετή πορεία στη σκηνή, πριν από μερικά χρόνια. Ο πάντα τόσο γοητευτικός και αειθαλής ηθοποιός σε μια ερμηνεία που έχει γράψει ιστορία.

 

πηγή: tospirto.net