Το συναυλιακό καλοκαίρι της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων έχει ξεκινήσει και οι πρώτες μουσικές βραδιές ήταν ενδεικτικές του κλίματος που αναμένεται να επικρατήσει πάνω και γύρω από την αγαπημένη σκηνή της πόλης.

Όπως κάθε χρόνο, το Athens Technopolis Jazz Festival άνοιξε και φέτος την αυλαία φιλοξενώντας για 6 μέρες τα πιο αναγνωρισμένα σχήματα της διεθνούς και εγχώριας τζαζ σκηνής, προσελκύοντας 41.000 επισκέπτες και παραδίδοντας τη σκυτάλη στη μεγάλη γιορτή για τα 30 Χρόνια Αθήνα 9.84, στη συνέχεια στη Γιώτα Νέγκα και τους εξαιρετικούς συνθέτες που τη συνόδευσαν, και τέλος, στα μουσικά σχήματα που χάρισαν μία μοναδική βραδιά σε όλους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Και αυτά ήταν μόνο η αρχή!

Δημοφιλείς και αγαπημένοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες θα ανεβαίνουν μέχρι και το Σεπτέμβριο στη σκηνή της Τεχνόπολης και θα χαρίζουν σε όλους μας αξέχαστες στιγμές μουσικών απολαύσεων και καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς.

Το 2016, εγκαινιάστηκε η μουσική γιορτή Full Moon Fiesta, που έρχεται ξανά για να μας μαγέψει με δροσερές και ζωηρές μελωδίες από αγαπημένους καλλιτέχνες -τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα-, και την ίδια χρονιά βρήκε το νέο του σπίτι το Django Fest, ένα διήμερο φεστιβάλ για το gypsy swing, με ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.

Κάθε μέρα και κάθε συναυλία στην Τεχνόπολη θα είναι μία συναρπαστική εμπειρία, αφού κάθε βραδιά θα είναι τόσο διαφορετική. Ανάμεσα στα ονόματα των Ελλήνων καλλιτεχνών βρίσκονται οι: Νατάσσα Μποφίλιου, Κωστής Μαραβέγιας, Μπάμπης Στόκας, Βίκυ Καρατζόγλου, Δημήτρης Μπάσης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Πάνος Μουζουράκης, Imam Baildi κ.α., ενώ μερικοί μόνο από τους ξένους καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή είναι οι: Postmodern Jukebox Orchestra, Breakin’ Mozart, Kamashi Washington, LP, Monophonics, La Femme κ.α. Η Συμφωνική ορχήστρα Δήμου Αθηναίων θα συναντήσει το κουιντέτο Tangarto σε μία συναυλία-πρόκληση και η Big Band Δήμου Αθηναίων θα δώσει ραντεβού με τον μοναδικό Craig Bailey. Ναι, και το φετινό Athens School Festival θα είναι εκεί, καθώς η Τεχνόπολη στηρίζει και τη νέα μουσική σκηνή. Και η συναυλία του περιοδικού δρόμου «Σχεδία»; Εκεί θα γίνει και αυτή!

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

Ιούνιος 2017

23 Ιουνίου – Κωστής Μαραβέγιας
26 Ιουνίου – 20 χρόνια Δημήτρης Μπάσης
28 Ιουνίου – Postmodern Jukebox Orchestra
29 Ιουνίου – Breakin’ Mozart. Το κλασικό συναντάει το breakdance
30 Ιουνίου – Μπάμπης Στόκας. Μαζί του η Βίκυ Καρατζόγλου

Ιούλιος 2017

01 & 02 Ιουλίου – Athens School Festival
03 Ιουλίου – Αλκίνοος Ιωαννίδης
04 Ιουλίου – Μουσική εκτός Στέγης: Kamasi Washington
06 Ιουλίου – Imam Baildi
09 Ιουλίου – Full Moon Fiesta
10 Ιουλίου – Πάνος ΜΟυΖΟυΡάκηΣ and the MOuZiCiANs
12 Ιουλίου – LP, Monophonics, Lola Marsh & Angelika Dusk
13 Ιουλίου – Συμφωνική ορχήστρα Δήμου Αθηναίων & TANGartO
14 Ιουλίου – Big Band Δήμου Αθηναίων & Craig Bailey

Σεπτέμβριος 2017

02 Σεπτεμβρίου – Οι La Femme στην Αθήνα
04 & 05 Σεπτεμβρίου – Νατάσσα Μποφίλιου Βαβέλ 2 – Summer Edition – Θέμης Καραμουρατίδης, Γεράσιμος Ευαγγελάτος
16 & 17 Σεπτεμβρίου – Djangofest Athens
19 Σεπτεμβρίου – Συναυλία Περιοδικού Δρόμου «Σχεδία»

*Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερα ονόματα καλλιτεχνών.

 

πηγή: tospirto.net