Το “What Goes On” είναι ένα τραγούδι των Beatles που ξέρουν μάλλον μόνο οι αφοσιωμένοι στα Σκαθάρια: εμφανίστηκε στο Rubber Soul του 1965, όπου και το τραγουδάει ο Ringo Starr.

Σύμφωνα ωστόσο με ρεπορτάζ του Billboard, έχει εμφανιστεί ένα μέχρι πρότινος άγνωστο demo του, ηχογραφημένο ήδη από το 1963 και μάλιστα με φωνητικά του John Lennon. Έχει μάλιστα δοθεί στη δημοσιότητα και ένα απόσπασμα 32 δευτερολέπτων, το οποίο και μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Το τραγούδι έχει ακόμα παλιότερη ιστορία, καθώς ο John Lennon το έγραψε για τους Quarrymen, το γκρουπ δηλαδή που είχε στο Λίβερπουλ πριν τον σχηματισμό των Beatles.

69f-2-300.jpg

Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς και πού βρέθηκε το συγκεκριμένο acetate που περιέχει την ηχογράφηση του 1963, πάντως το demo έχει μπει για δημοπρασία στο eBay. Σύμφωνα μάλιστα με τους πωλητές του, υπάρχουν και διαφοροποιημένοι στίχοι σε σχέση με το κομμάτι που ξέρουμε από το Rubber Soul.

Μέχρι στιγμής (τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές) έχουν μπει 27 προσφορές με την τιμή να έχει ανέλθει στα 7.500 ευρώ. Η δημοπρασία έχει ψωμί ακόμα -λήγει 1η του Οκτώβρη- και η τιμή αναμένεται να ανέλθει σημαντικά, καθώς είναι γνωστό ότι στο eBay οι στρατηγικοί παίκτες χτυπάνε συνήθως στα τελευταία δευτερόλεπτα.

 

πηγή: avopolis.gr