Από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 5 Αυγούστου, η πόλη της Κέρκυρας μετατρέπεται σε πλατφόρμα επικοινωνίας  ιδεών και σε σημείο συνάντησης και έκφρασης, καθώς για 9η συνεχόμενη χρονιά θα λάβει χώρα εκεί, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού «ένα μικρό βήμα».

Κατά τη διάρκειά του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο ποικίλες παραστάσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και σεμινάρια τεχνικής σύγχρονου χορού.

Για ακόμα μία χρονιά θα δοθεί η ευκαιρία σε επιλεγμένους χορευτές να δουλέψουν με καταξιωμένους χορογράφους και να εμφανιστούν επί σκηνής στο πλαίσιο των performance project.

Ομάδες όπως: Batsheva, Eastman (Sidi Larbi Cherkaoui), Hofesh Shechter Company, Ultima Vez, Johannes Wieland κ.α. Συγκεκριμένα, οι: Helder Seabra, Rachael Osborne, Ian Robinson, Sita Ostheimer, Χριστίνα Μερτζάνη, Ευάγγελος Πουλίνας, Lucio Baglivo, Victoria P. Miranda, Tracy Wong, Mao Wei θα παρουσιάσουν παραστάσεις και θα δώσουν σεμινάρια και masterclasses.

Το φεστιβάλ αξιοποιεί δρόμους, πλατείες, κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, θέτοντας ως στόχο να εξαπλωθεί η εμβέλεια προσέγγισης του σύγχρονου χορού, αναδεικνύοντας το δημόσιο χώρο ως ιδανικό τόπο έκφρασης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

  • Το “ένα μικρό βήμα” στρέφει το βλέμμα προς τη νέα γενιά προσφέροντας υποτροφίες σε νέους σπουδαστές χορού (Περισσότερες πληροφορίες για τις υποτροφίες θα ανακοινωθούν προσεχώς)
  • Το “ένα μικρό βήμα” αναδεικνύει το νησί της Κέρκυρας συνδυάζοντας καλλιτεχνικές, πολιτιστικές, αθλητικές και τουριστικές δραστηριότητες. Το πρόγραμμά μας συμπεριλαμβάνει ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, εκδρομές σε τοπία με φυσικό κάλλος και αθλητικές δραστηριότητες.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χριστίνα Μερτζάνη και Ευάγγελος Πουλίνας

 

πηγή: tospirto.net