Συμπληρώνοντας 15 χρόνια δράσης, η ομάδα σύγχρονου χορού Dagipoli ετοιμάζει μία επετειακή παράσταση. Έχοντας στον πυρήνα της σύστασής της, ανθρώπους με κινητική αναπηρία αλλά και χορευτές – performers χωρίς αναπηρία, η ομάδα εξερευνά τις δυνατότητες του σώματος πέρα από όρια και περιορισμούς.

Χωρίς να εστιάζει στην συνθήκη της αναπηρίας, το έργο εξερευνά το εύρος των σωματικών ικανοτήτων, χρησιμοποιώντας τις ιδιαιτερότητες του κάθε σώματος ως ανατροπή και πραγματικότητα. Στο κέντρο του έργου βρίσκεται το κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη «Ταξιδεύοντας» και στο ίδιο πνεύμα, η νέα παράσταση της ομάδας με τίτλο «TerrAnima» έχει ως στόχο της να μας ταξιδέψει στη Μεσόγειο, το Αιγαίο, την Ακρόπολη και την Κρήτη με άξονες τρεις πόλεις: το Μιλάνο, την Αθήνα και τα Χανιά. Τα κείμενα της παράστασης διανθίζουν επίσης η Άννα Ζουμάνη και ο Κώστας Γραμματικάκης.

Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι, ο Αντώνης Καφετζόπουλος και ο Κώστας Γραμματικάκης στην αφήγηση και την ερμηνεία του κειμένου, ο Κώστας Λειβαδάς στη σύνθεση της μουσικής, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Κώστας Λειβαδάς στο τραγούδι. Την παράσταση χορογραφεί ο Γιώργος Χρηστάκης.

Το «TerrAnima» θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Κυριακή 8 Οκτωβρίου και χορεύουν οι: Ειρήνη Μαυροματάκη, Χρήστος Ταμπαξής, Δάφνη Αντωνιάδου, Αριστέα Ιατρίδου, Άννα Βάλαρη, Μαρία Κακολύρη, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη, Ξένια Κοντομανώλη, Μαρία Βούρου, Ελευθερία Ηλιοπούλου, Έλενα Μπότη, Γιώργος Βασιλόπουλος, Γιώργος Χρηστάκης, Αντωνία Λειβαρτζηνού, Άδρια Βαφία, Βασιλική Γουρνά, ο Λαογραφικός χορευτικός όμιλος, «Κρήτες». Έκτακτη συμμετοχή: Cristian Preda, Γιάννης Αϊδινιώτης.

 

πηγή: tospirto.net