Το κινηματογραφικό φεστιβάλ της φθινοπωρινής Αθήνας, οι Νύχτες Πρεμιέρας, έχουν συγκεντρώσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με καινούργιες ταινίες που ξεχώρισαν φέτος στα μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού. Πολυσυζητημένες και τολμηρές, οι ταινίες σκιαγραφούν μία σύνθετη εικόνα του παγκοσμίου κινηματογράφου και των δημιουργών του. Δείτε μερικές από τις ταινίες που θα δούμε στο πλαίσιο της 23ης διοργάνωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου – 1η Οκτωβρίου 2017.

Ava: Βραβευμένο στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών, η πρώτη ταινία της Λεά Μισιούς μας παραδίδει ένα ντεμπούτο γεμάτο θάρρος, αφέλεια και γοητεία. Αγαπήθηκε παράφορα από πολλούς στο μεγάλο φεστιβάλ που βραβεύτηκε. Στην προβολή θα παρευρίσκεται και η ίδια η δημιουργός.

Bushwick: Σε ένα παράλληλο παρόν, το Τέξας αποφασίζει να αποσχιστεί από την Αμερική. Τότε η Νέα Υόρκη μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη και όταν η 20χρονη Lucy θέλει να διασχίσει μόνο 5 τετράγωνα για να φτάσει στο σπίτι της γιαγιάς της, την περιμένει μια απρόσμενη περιπέτεια. Η ταινία έχει τις ευλογίες από τις Κάννες και το Σάντανς.

Close Knit: Η σκηνοθέτις και σεναριογράφος Ναόκο Ογκιγκάμι καταπιάνεται με μια ανάδοχη οικογένεια και μια διεμφυλική μητέρα, στην αισιόδοξη νέα ταινία της. Η εντεκάχρονη Τόμο μένει μόνη όταν η μητέρα της την εγκαταλείπει. Βρίσκει αγάπη και μία νέα οικογένεια στο σπίτι του θείου της Μάκιο που ζει με την καινούργια σύντροφο του τη Ρίνκο, η οποία έχει κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου. Η Τόμο αρχίζει να απολαμβάνει την μητρική στοργή της, όταν η βιολογική μητέρα της επιστρέφει.

Double Date: Ο Jim πλησιάζει τα 30 αλλά ακόμη φοβάται τις γυναίκες. Δύο όμορφες αδερφές, η Kitty κι η Lulu, φαίνονται να ενδιαφέρονται να του δώσουν πολλά περισσότερα από όσα ο Jim μπορεί να φανταστεί.

Mobile Homes: Μία μητέρα, μαζί με τον εραστή και τον 8χρονο γιο της, περιπλανιέται από μοτέλ σε μοτέλ ψάχνοντας για μόνιμη κατοικία. Η ταινία έχει ως φόντο της την οικονομική κρίση και συμμετείχε στην Quinzaine του Φεστιβάλ των Καννών.

My Happy Family: Μετά τον εορτασμό των 52ων γενεθλίων της, η μητέρα αποφασίζει να εγκαταλείψει το σπίτι της στο οποίο συγκατοικεί μαζί με τον άντρα της, τα παιδιά και τα πεθερικά της. Μία κομεντί με υποβόσκων δράμα στη δεύτερη ταινία των δημιουργών Νανά Εκβτιμισβίλι και Σάιμον Γκρος.

Sicilian Ghost Story: Η αληθινή ιστορία του Τζιουζέπε Ντι Ματέο, ο οποίος απήχθη σε ηλικία 12 ετών από τη Μαφία για να εμποδιστεί ο πατέρας του, να καταδώσει μέλη της στην αστυνομία. Ο υπεύθυνος της απαγωγής Τζιοβάνι Μπρούσκα, καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση μαζί με δύο ακόμη αρχηγούς της Μαφίας.

The Florida Project: Η καινούρια ταινία του καινοτόμου αμερικανού δημιουργού Σον Μπέικερ αγαπήθηκε ιδιαίτερα στο φετινό φεστιβάλ των Καννών.

πηγή: tospirto.net