Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή καλεί τους ανθρώπους 60+ να εξοικειωθούν βιωματικά με τον κόσμο της τέχνης, μέσα από την πρωτότυπη δράση Παιχνίδι για μεγάλους στο Μουσείο.

Με σημείο εκκίνησης τα έργα της συλλογής του Ιδρύματος Β&E Γουλανδρή και μέσα από μία διαδικασία που θυμίζει παιχνίδι, με εργαλεία όπως τα κουίζ, οι παροιμίες και η μουσική, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με βιωματικό τρόπο με τον κόσμο της μοντέρνας τέχνης και αποκτούν πρόσβαση σε μία νέα ερμηνεία των έργων και των δημιουργών τους.

Στο Παιχνίδι για μεγάλους στο Μουσείο, εποχές, χρώματα και καλλιτεχνικά ρεύματα εμπνέουν επιμέρους δράσεις που έχουν στόχο τη διεύρυνση της φαντασίας, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και την ενθάρρυνση για κοινωνικοποίηση και ομαδικότητα.Στόχος της δράσης είναι να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά σε πρωταρχικά ένστικτα, όπως η ανάγκη έκφρασης και ερμηνείας, διαφυγής και αλλαγής, αναδεικνύοντας παράλληλα την αξία των εικαστικών τεχνών. Καθώς η τέχνη λειτουργεί και ως εργαλείο αφύπνισης της μνήμης, η δράση ενθαρρύνει την ενίσχυση των γνωστικών λειτουργιών, όπως ο λογικός συνειρμός, μέσα από την ανάδειξη βιωμάτων που έρχονται σε αρμονία με έργα μοντέρνας τέχνης από τη συλλογήτου Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον εξωστρέφειας και έκφρασης, οι άνθρωποι 60+ αποκτούν νέα γνώση και εκφράζονται ελεύθερα, καταρρίπτοντας τα ηλικιακά στερεότυπα. Η τέχνη αποτελεί κοινωνικό πνευματικό αγαθό και μέρος του οράματος του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή είναι να παρέχει σε όλα τα άτομα τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτήν, σε ένα μουσείο ανοιχτό σε όλους.

Η δράση έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από την seveneleven ομάδα θεάτρου (Νότης Παρασκευόπουλος και Κωνσταντίνα Μαλτέζου) και έχει βασιστεί στην πολυετή εμπειρία τους στον τομέα της ανάπτυξης δραστηριοτήτων για άτομα άνω των 60 ετών.

Για άτομα 60+ και για άτομα με ή χωρίς ήπια διαταραχή γνωστικών λειτουργιών
Έως 15 συμμετοχές ανά συνάντηση

Κάθε Παρασκευή
11.00
Διάρκεια 60’
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
1ος όροφος – Κλασικοί της Μοντέρνας Τέχνης

Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή στο goulandris.gr, τηλεφωνικά στο 210 72 52 895 ή στην υποδοχή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Κατά την ημέρα της εκδήλωσης, δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται με σειρά προτεραιότητας μόνο στην υποδοχή του Μουσείου, με την επιφύλαξη της σχετικής διαθεσιμότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα goulandris.gr και στις σελίδες στα social media @BEGoulandrisFoundation

Πηγή: www.debop.gr