Έχοντας ήδη αναγνωριστεί ως μία από τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές στην ιστορία της δισκογραφημένης «μαύρης» μουσικής, η Whitney Houston έφτασε στο απόγειο της παγκόσμιας δημοφιλίας της στη δεκαετία του 1990, εν πολλοίς χάρη στη σαρωτική επιτυχία της διασκευής που έκανε το 1992 στο “I Will Always Love You” της Dolly Parton, πηγαίνοντας νούμερο 1 σε 22 χώρες (μεταξύ τους οι Η.Π.Α., η Βρετανία και η Ελλάδα).

Εκείνο το διάστημα, η Houston έλεγε στις συναυλίες της και το “Higher Love”, σόλο επιτυχία για τον Steve Winwood το 1986 (Βρετανία #13, Η.Π.Α. #1, Αυστραλία #8, Καναδάς #1, Γερμανία #49). Κι έτσι αποφάσισε να το διασκευάσει κι αυτό πιο επισήμως, μπαίνοντας στο στούντιο για τις σχετικές ηχογραφήσεις με παραγωγό τον Narada Michael Walden.

Τελικά, ωστόσο, τα σχέδια ευρύτερης κυκλοφορίας ναυάγησαν για άγνωστο λόγο και η διασκευή της μπήκε απλά στα bonus tracks της γιαπωνέζικης επανακυκλοφορίας του άλμπουμ I’m Your Baby Tonight (1990). Τώρα, όμως, το “Higher Love” κυκλοφορεί ευρέως ως ψηφιακό single από την RCA, σε remix του Νορβηγού παραγωγού Kygo: μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Το “Higher Love” είναι μόλις η δεύτερη κυκλοφορία της Whitney Houston που ακούμε μετά τον τραγικό θάνατό της το 2012.

πηγή: avopolis.gr