Με νέους κανόνες και όριο επισκεπτών ανοίγει ξανά τις πόρτες του το Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο από την αρχή της πανδημίας έθεσε σε απόλυτη προτεραιότητα την προστασία εργαζομένων και κοινού, παρέχοντας μέτρα προστασίας στους μεν κι ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για τους δε, μέχρι τις 15 Μαρτίου που σταμάτησε να δέχεται επισκέπτες. Με ίδιο αίσθημα ευθύνης, το δημοφιλές Πάρκο επιστρέφει στα πράγματα από την επόμενη εβδομάδα –αναμένεται νέα ανακοίνωση για ακριβή ημερομηνία– αλλά με νέα δεδομένα.

Απαραίτητη είναι πλέον η ηλεκτρονική προεγγραφή για όποιον θέλει να επισκεφθεί τους χώρους του ΚΠΙΣΝ, ώστε να ελέγχεται ο αριθμός επισκεπτών ανά πάσα στιγμή. Ο έλεγχος θα γίνεται από το προσωπικό του Πάρκου σε τρεις πύλες εισόδου, ενώ δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε μη εγγεγραμμένους επισκέπτες ακόμη κι αν κάποια συγκεκριμένη ώρα υπάρχουν κενές θέσεις στις προεγγραφές. Με αυτό το μέτρο αποφεύγονται επίσης οι ουρές αναμονής ειδικά τις ώρες αιχμής.

Από τον κανόνα της προεγγραφής εξαιρούνται μόνον οι άνω των 65 ετών, τα ΑμεΑ και οι έγκυοι, για τους οποίους η είσοδος θα είναι ελεύθερη και χωρίς καθυστερήσεις. «Εκ πρώτης όψεως θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει την ελεύθερη πρόσβαση στις συγκεκριμένες ομάδες ως κίνητρο για να μην παραμείνουν σπίτι αλλά να εκτεθούν σε κίνδυνο μετάδοσης», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, «στην πραγματικότητα, όμως, ισχύει το αντίθετο: οι άνω των 65 της περιοχής, και γενικότερα βέβαια, εκτίθενται αυτή τη στιγμή σε μεγαλύτερο κίνδυνο γιατί αναγκάζονται να κάνουν περίπατο σε ανοργάνωτες διαδρομές (παραλία, πλατείες κλπ.) όπου ο κίνδυνος συνωστισμού είναι πολύ μεγαλύτερος».

Σε συνεχή εποπτεία θα είναι το προσωπικό ώστε να αποφεύγεται ο υψηλός συγχρωτισμός κατά τόπους του Πάρκου. Επίσης, ειδική μέριμνα θα ληφθεί για την επίσκεψη τουριστών. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται η οριστικοποίηση των πρωτοκόλλων προστασίας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Υγείας.

Πηγή: www.athinorama.gr