Η πολυαναμενόμενη νέα σεζόν της δημοφιλούς σειράς του Netflix «The Crown» κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, σχεδόν δύο μήνες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Τα 10 νέα επεισόδια της σειράς, έρχονται ακόμα πιο κοντά στο «σήμερα» καθώς αναφέρoνται στη δεκαετία του ’90. Οι θαυμαστές ήλπιζαν ότι η σειρά θα συνεχιζόταν μέχρι σήμερα, όμως ο δημιουργός της, Peter Morgan, επιβεβαίωσε ότι η σειρά θα ολοκληρωθεί στον έκτο κύκλο, μεταφέροντας τη βασιλική οικογένεια στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

 

Τι θα δούμε στην 5η σεζόν του The Crown

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σύνοψη της νέας σεζόν, βρισκόμαστε στο κατώφλι της δεκαετίας του ’90, όταν η βασιλική οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη ίσως με τη μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι σήμερα: Τη δημόσια αμφισβήτηση του ρόλου της από την κοινή γνώμη της Βρετανίας.

Καθώς ετοιμάζεται να συμπληρώσει 40 χρόνια στον θρόνο, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ (Imelda Staunton) θυμάται μια βασιλεία που άντεξε εννέα πρωθυπουργούς, την έλευση της μαζικής τηλεόρασης και τη δύση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Ωστόσο, νέες δυσκολίες διακρίνονται στον ορίζοντα. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και η μεταβίβαση της κυριαρχίας στο Χονγκ Κονγκ σηματοδοτούν μια ριζική αλλαγή στη διεθνή τάξη και επιφυλάσσουν εμπόδια, αλλά και ευκαιρίες. Τα προβλήματα όμως βρίσκονται προ των πυλών.

Ο πρίγκιπας Κάρολος (Dominic West) πιέζει τη μητέρα του να του επιτρέψει να πάρει διαζύγιο από την Νταϊάνα (Elizabeth Debicki), γεγονός που προκαλεί μια συνταγματική κρίση για τη μοναρχία. Φήμες κυκλοφορούν, καθώς είναι εμφανές ότι το αντρόγυνο ζει πλέον χωριστά, ενώ, με τη δριμύτερη κριτική των ΜΜΕ, η Νταϊάνα αποφασίζει να πάρει τον έλεγχο της δικής της ιστορίας και παραβιάζει το οικογενειακό πρωτόκολλο, κυκλοφορώντας ένα βιβλίο που υπονομεύει τη στήριξη της κοινής γνώμης για τον Κάρολο και αποκαλύπτει τον διχασμένο Οίκο του Ουίνδσορ.

Οι εντάσεις αναμένεται να κορυφωθούν με την εμφάνιση του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ (Salim Daw), ο οποίος αποζητά τη βασιλική αποδοχή και θέλει να αξιοποιήσει τα πλούτη και τη δύναμή του για να εξασφαλίσει για τον ίδιο και τον γιο του, Ντόντι (Khalid Abdalla), μια θέση στους κόλπους των γαλαζοαίματων.

Η σειρά, υπολογίζεται ότι κοστίζει περίπου 10 εκατομμύρια λίρες ανά επεισόδιο (αν και αυτό δεν το δεχόταν ο δημιουργός και συγγραφέας του Peter Morgan). Και αυτή η σεζόν πάντως, αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση…