Ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων και ο πρόεδρός του Συμεών Σιδηρόπουλος,  βράβευσαν  δύο σημαντικές  προσωπικότητες της ιατρικής και της δημοσιογραφίας.
Ο Οργανισμός τίμησε τη δημοσιογράφο  Σεμίνα Διγενή, για τη συνολική πορεία και το πλούσιο έργο της στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και την ιατρό Παρή Ράπτη για την προσφορά της στην ιατρική επιστήμη, το κοινωνικό της έργο και τη διεθνή δραστηριότητά της σε θέματα πολιτισμού.
Τη Δευτέρα 2/12, στη βράβευση των δύο κυριών και στο δείπνο που ακολούθησε, στην Αθηναϊκή Λέσχη  παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων: Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου, ο γραμματέας της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, οι συγγραφείς Χρήστος Χωμενίδης και Παναγιώτης Μέντης, ο ποιητής Πάνος Νιαβής, η ερμηνεύτρια  Γιώτα Νέγκα, οι διευθύντριες επικοινωνίας του STAR Λόλα Νταϊφά και του SKAI Δώρα Γιαννακάκη, ο ιδιοκτήτης των εκδόσεων  “ΚΑΚΤΟΣ” Γιάννης Λεβέντης, οι θεατρικοί παραγωγοί Νινέτα και Νταίζη Λεμπέση και Ανδροκλής Δεληολάνης, οι ηθοποιοί: Ελένη Γερασιμίδου, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Ηρώ Μουκίου,  Μιχάλης Μανιάτης, Γωγώ Μπρέμπου, Νίκος Πουρσανίδης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Αλίνα Κοτσοβούλου, Αντώνης Ξένος και Γεράσιμος Σκαφίδας. Οι σκηνοθέτες Τάκης Τζαμαργιάς και Κίρκη Καραλή.Οι δημοσιογράφοι: Νούλης Χατζηδημητρίου (Διευθυντής του ΕΘΝΟΥΣ), Αντρέας Ροδίτης (ΕΡΤ), Παναγιώτης Φύτρας (ΚΑΝΑΛΙ 1 ΠΕΙΡΑΙΑ), Μελπομένη Μαραγκίδου (VICE com- ANTENNA), Κορύνα Μαντάγαρη (REAL NEWS),  Σταυρούλα Κεντιέ (BRAINCO), Ντίνα Καρρά -Πηγή Περσιάδου (ONLYTHEATER), Έλσα Παπαιωάννου (ΟΝΕ) και η ραδιοφωνική παραγωγός Σαπφώ Ματσιώρη.
Τις δύο βραβευθείσες, τίμησαν τέλος με την παρουσία τους, σημαντικοί εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού, του νομικού και επιστημονικού κόσμου. Ανάμεσά τους οι: Αθ. Βοζίκης. Αντ. Αλεβίζος,  Φ. Χατζηφώτης, Αλ. και Ν. Δήμα, Μ. Σούλη . Αθ. Δαβέτας, Γ. Παπαδόπουλος κα