Στις 8 Μαρτίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας για το 2022  είναι
«Ισότητα των φύλων σήμερα για ένα βιώσιμο αύριο».
Αναγνωρίζουμε και γιορτάζουμε τη συμβολή των γυναικών και την υπεράσπιση βιώσιμων πρωτοβουλιών που έχουν λάβει σε όλο τον κόσμο, τη συμμετοχή τους στην ηγεσία και την αποτελεσματική δράση τους και λήψη αποφάσεων για την κλιματική αλλαγή και τη βιωσιμότητα σε όλο τον πλανήτη.

Φαντάσου έναν κόσμο ισότητας.Έναν κόσμο χωρίς προκαταλήψεις, στερεότυπα και διακρίσεις. Έναν κόσμο ποικιλόμορφο, δίκαιο, χωρίς αποκλεισμούς.

Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα βιβλία;
Διάβασε ιστορίες για ηρωίδες που πήγαν κόντρα στο κατεστημένο και διεκδίκησαν αυτά που τους αξίζουν.

Ο Μέντα 88 και οι εκδόσεις Διόπτρα σου χαρίζουν τρία βιβλία για Γυναίκες
που έγιναν πηγή έμπνευσης και δύναμης!

Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής και μπες στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή 11/3

Μία τυχερή ακροάτρια ή ακροατής θα κερδίσει και τα τρία παρακάτω βιβλία: 

Φρίντα Κάλο

Η επιμονή και το ταλέντο της την έκαναν γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε φορά που κάτι όμορφο ή δύσκολο της συνέβαινε, έβρισκε έναν ιδιαίτερο τρόπο για να αντλεί έμπνευση από αυτό στη ζωγραφική της. Η δική της ζωή μας εμπνέει καθημερινά!

Η ισότητα – Σιμόν ντε Μποβουάρ

Η Σιμόν ντε Μποβουάρ ήταν μια Γαλλίδα φιλόσοφος που πίστευε ότι, αν τα κορίτσια και τα αγόρια μπορούσαν να κάνουν ό,τι ήθελαν και αντιμετωπίζονταν με τον ίδιο τρόπο, θα ήταν πιο ευτυχισμένα. Με απλά λόγια τα παιδιά ανακαλύπτουν βασικές αρχές της φιλοσοφίας.

20 σπουδαία κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο

20 κορίτσια με μεγάλα όνειρα, εκπληκτικά ταλέντα και απίστευτη δύναμη που έγιναν σπουδαίες γυναίκες! Ένα βιβλίο που θα εμπνεύσει κάθε μικρή αναγνώστρια και θα της δείξει ότι όλα είναι δυνατά ακόμα κι αν οι άλλοι γύρω της δεν το πιστεύουν.