«Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την κοινότητα που μας στηρίζει τα τελευταία 17 χρόνια, για μία εβδομάδα φέρνουμε τις ταινίες στο σπίτι σας». Με αυτά τα λόγια η διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο Μαρία Νικολακάκη, δίνει τον τόνο της φετινής διοργάνωσης, η οποία θα διεξαχθεί ψηφιακά με μια γλυκιά εξαίρεση.

 
«Παράθυρο στη Θάλασσα»
«Παράθυρο στη Θάλασσα»

Το διασκεδαστικό «Τοπκαπί» (1964) του Ζιλ Ντασέν με πρωταγωνίστρια τη Μελίνα Μερκούρη, θα προβληθεί για μία και μοναδική φορά σε drive-in, για μια εγγυημένα νοσταλγική θέαση. Ωστόσο, όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα μεταφέρεται στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην ειδική πλατφόρμα που φτιάχτηκε για αυτόν το σκοπό. Εκεί θα μπορεί κανείς από τις 3-10/10 να δει δωρεάν από όλο τον κόσμο, μια ευρεία γκάμα πρόσφατων ταινιών η οποία περιλαμβάνει μικρού και μεγάλου μήκους φιλμ.

«Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες»
«Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες»

Ανάμεσα τους βρίσκεται μεταξύ άλλων, η πετυχημένη και πολυβραβευμένη «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή, η φετινή ελληνική πρόταση για τα Όσκαρ – το ντοκιμαντέρ «Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες» (Μαριάννα Οικονόμου), αλλά και το ισπανόφωνο γυρισμένο στην Ελλάδα ρομαντικό δράμα «Παράθυρο στη Θάλασσα» (Μιγκέλ Άνχελ Χιμένεθ). Επιπλέον έχετε την ευκαιρία να δείτε την ταινία φαντασίας «Άλυτη» (Μίνως Νικολακάκης) η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα στις αίθουσες.

 
 
«Άλυτη»
«Άλυτη»

Ως προς τις μικρού μήκους, ανάμεσα σε αρκετές εξαιρετικές ταινίες, θα βρείτε τη βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα ταινία «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό και Εμάς» (Βασίλης Κεκάτος), το βραβευμένο με την Ίριδα καλύτερης μικρού μήκους από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου «Electric Swan» (Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη), αλλά και το «Olla» της Αριάν Λαμπέντ.

 
Πηγή: www.athinorama.gr