Για άλλη μια χρονιά, στο ημιορεινό απόκοσμο χωριό των Παλιών Βλαχάτων στη Σάμη της Κεφαλονιάς φιλοξενείται το μουσικό φεστιβάλ Saristra (από το όνομα της ιστορικής πλατείας του χωριού).

Σε ένα μαγικό σημείο, μόλις 3 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σάμης, το εγκαταλελειμμένο χωριό ύστερα από το σεισμό του 1953, με τα χαλάσματα να δίνουν την αίσθηση ότι ξεπήδησαν από σκηνικό του Game of Thrones ή από το σύμπαν του Tolkien είναι το ιδανικό σκηνικό για ένα πρωτοποριακό φεστιβάλ μουσικής. Μικρά σπιτάκια, χτισμένα σύμφωνα με την παραδοσιακή επτανησιακή αρχιτεκτονική, εκκλησίες, η κεντρική πλατεία του χωριού, αλλά και παλιές στέρνες, πέτρινοι ξυλόφουρνοι, τα παλιά χωμάτινα δρομάκια, είναι λίγα μόνο από όσα μπορεί να δει ο επισκέπτης σήμερα στα Παλιά Βλαχάτα.

Εκεί κάθε καλοκαίρι εδώ και πέντε χρόνια, τα χαλάσματα αποκτούν ζωή για 3 ημέρες και φιλοξενούν στο πλαίσιο του Saristra, συναυλίες, εκθέσεις, προβολές, διαλέξεις και πολλές ακόμα παράλληλες δράσεις.

Φέτος, στην σκηνή του Saristra Festival θα ανέβουν, ο σπουδαίος Βρετανός μου Pye Corner Audio (6/8) ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της ευρωπαϊκής ηλεκτρονική σκηνής για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Κ.Βήτα (4/8) 22 χρόνια μετά την εμβληματική εμφάνιση των Στέρεο Νόβα στον Μακρύ Γιαλό, ο Theodore (4/8) συνθέτης, performer και πολυοργανίστας, οι Acid Baby Jesus (6/8) λίγο πριν φύγουν για ακόμα μια μεγάλη Ευρωπαϊκή περιοδεία και o ιδιοφυής Larry Gus (6/8) με τα διαπιστευτήρια της DFA και ένα μοναδικό one man show.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με Nightstalker (5/8) που θα αποτίσουν φόρο τιμής στα «παιδιά του ήλιου» και ακολουθούν οι drog_a_tek (4/8) για να εκτοξεύσουν την ηχητική καταιγίδα τους, οι A Victim Of Society (5/8) με έναν από του σπουδαιότερους δίσκους της φετινή ελληνικής underground παραγωγής στις αποσκευές τους και οι Prins Obi & The Dream Warriors (5/8) για ένα freak glam rock show που θα συζητηθεί.

Οι The Bonnie Nettles (6/8) -μια από τις μεγαλύτερες φετινές εκπλήξεις της ελληνικής σκηνής – κρατούν ψηλά τη σημαία της psychedelic/garage σκηνής των 60’s. Ακολουθούν: οι Hand & Leg (6/8) λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους album στην Slovenly Recordings, οι νεοσύστατοι Πατρινοί Bedouin (5/8) με με garage-pop αναφορές και ψυχωμένα live και οι Dury Dava (4/8) που μπλέκουν την πανκ με την παραδοσιακή μουσική.

Τις βραδιές θα κλείσουν (4/8) με dj set οι Chevy και Mr. Z (και οι δυο μέλη των Needless mobile party), ο Blue Lagoon (5/8) που επιστρέφει στα πλατό του Saristra και ο Nolo Areola, που θα κλείσει το φεστιβάλ με ατόφιο rock’n’roll και όχι μόνο.

Επίσης το Saristra Festival πηγαίνει και στην παραλία διοργανώνοντας δυο μεσημεριανά beach parties που θα αποτελέσουν σημείο συνάντησης των καλλιτεχνών και των επισκεπτών του. Ένα στο Acron Beach Bar – τη νέα φετινή άφιξη στην παραλία της Αντισάμου – με τον Dimitri Papaioannou (5/8) στα decks και ένα στο Exile Beach Bar στην παραλία της Αγίας Παρασκευής με τον Peter Menchetti της Slovenly Recordings.

Info

04 Αυγούστου 2017
Παλιά Βλαχάτα, Σάμη, Κεφαλονιά. www.saristrafestival.gr – www.facebook.com/SaristraFestival – Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ.

 

πηγή: tospirto.net