«Έχεις καταλάβει τι μπορεί να γίνει  κάθε μέρα που περνάει;
Κάθε μέρα είναι  μια ιστορία  που περιμένει να ειπωθεί…

Ένα τραγούδι που θα σκάσει  αν δεν γραφτεί…
Μια ζωγραφιά που περιμένει να υπάρξει πάνω στο άσπρο…
Και  το τραγούδι αυτό,  η ιστορία αυτή, η ζωγραφιά η συγκεκριμένη δεν θα μπορούσε παρά  να εχει ένα μόνο όνομα….
Πες  μου το όνομά σου, λοιπόν…»

Πες Μου Τ’ Όνομά Σου: Μια Ιστορία Με Τραγούδια. Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου-CD με το οποίο ο Φοίβος Δεληβοριάς κάνει μια επιστροφή-έκπληξη, «ντυμένος» παραμυθάς.

Η έκδοση κυκλοφορεί από την παιδική σειρά της Μικρής Άρκτου «Ο Νάνος», σε σκίτσα της Μυρτώς Δεληβοριά (αδερφής του τραγουδοποιού, βραβευμένης για το έργο της). Επίκεντρο, τα παιδικά χρόνια του Δεληβοριά και η σχέση του με την πόλη και τους φίλους του. Μεταξύ άλλων, τον συναντάμε στα 9 του χρόνια να αποφασίζει να μάθει κιθάρα, αλλά και στο σχολείο, όπου τα άλλα παιδιά τον κορόιδευαν για το επίθετό του, που σημαίνει «τρελός βοριάς».

Το βιβλίο συνοδεύει CD με 15 παιδικά τραγούδια. 12 από αυτά είναι καινούρια, γραμμένα ειδικά για το Πες Μου Τ’ Όνομά Σου από τον Δεληβοριά -σε ένα μάλιστα τραγουδάει και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Τα υπόλοιπα 3 είναι τραγούδια του Γιώργου Χατζηπιερή, που ο τραγουδοποιός έχει ερμηνεύσει παλιότερα στους δίσκους του τελευταίου (όπως το “Ελεφαντάκι”, που μπορείτε ν’ ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης).

H πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει αυτό το Σάββατο 31 Μαρτίου στα καταστήματα Public Συντάγματος (2ος όροφος, παιδικό τμήμα). Μαζί με τον Φοίβο Δεληβοριά θα είναι ο πολυοργανίστας Γιώργος Κατσάνος και η νεαρή ερμηνεύτρια Νεφέλη Φασουλή. Είσοδος ελεύθερη.

πηγή: avopolis.gr