Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάει για τον Τραμπ και δείχνει τη σαφέστατη αντιπάθειά της προς το πρόσωπό του, αλλά αυτή τη φορά η 72χρονη Dame Έλεν Μίρεν το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Πριν από ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια γεύματος στο πλαίσιο της παρουσίασης της ταινίας «Eye in the Sky» είχε πει για τον πλανητάρχη: «Τεράστιο κορμί, μικρό κεφάλι. Σαν τους δεινόσαυρους, οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί. Ο κ. Τραμπ είναι ο τελευταίος των δεινοσαύρων.»

Αυτή τη φορά, η βραβευμένη ηθοποιός αποκαλύπτει ότι πολύ θα ήθελε να υποδυθεί τον Τραμπ σε μια ταινία: «Θα ήμουν πολύ αστεία ως Τραμπ» δήλωσε. «Το αγαπώ. Σχεδόν έχω και τα μαλλιά για το ρόλο. Ναι πιστεύω ότι είναι ένας συναρπαστικός χαρακτήρας, εννοώ … χαρακτήρας δεν είναι; Η αληθινή ζωή θα έλεγα είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα από το να την αναπαριστάς. Είναι ένας φανταστικός περίπου σεξπιρικός χαρακτήρας και μπορεί να έχει και μια σεξπιρική πτώση δεν ξέρω, αλλά είναι ένας εκπληκτικός ρόλος.»

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι θα ήταν δύσκολο να εισέλθει στην ψυχολογία του Τραμπ, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός απάντησε ότι θα ξεκινούσε να ερευνήσει το παρελθόν του και συμπλήρωσε: «Δεν νομίζω ότι θα ήταν και τόσο δύσκολο. Βλέπεις το πώς μεγάλωσε. Το σχολείο του, τον πατέρα, τη μητέρα. Θα ξεκινούσα με τον Τραμπ ως παιδί.»

Η επόμενη ταινία της Μίρεν λέγεται «The Leisure Seeker» και βγαίνει στις αίθουσες 19 Ιανουαρίου.
Αξιομνημόνευτη ερμηνεία της ήταν o ρόλος της, υποδυόμενη τη Βασίλισσα Ελισάβετ, στην ταινία «Η Βασίλισσα», το 2006. Στο παρελθόν μάλιστα έχει δηλώσει ότι οι γυναίκες ηθοποιοί θα πρέπει να κυνηγούν ρόλους που έχουν γραφτεί για άνδρες. Στην ταινία της «Eye in the Sky» παίζει μία συνταγματάρχη, ρόλο που προοριζόταν για άνδρα ηθοποιό.

 

πηγή: tospirto.net