Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις – συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεάματα που μπορείτε να απολαύσετε την εβδομάδα 3 – 9 Αυγούστου 2020.

 Πέρσες, από το Εθνικό Θέατρο στο Αττικό Άλσος

Οι Πέρσες είναι το παλαιότερο πλήρες δράμα που σώζεται στις μέρες μας και, ταυτόχρονα, ένα ιστορικό ντοκουμέντο για τη σημαντικότερη σύγκρουση της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα, τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Μια από τις πιο καθοριστικές μάχες στην ιστορία της ανθρωπότητας αποτελεί το θέμα της τραγωδίας του Αισχύλου, ο οποίος πήρε μέρος σ’ αυτήν. Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Λιγνάδη.
Από 5 έως 9 Αυγούστου *δεν έχουν ανακοινωθεί ώρες
Είσοδος ελεύθερη
Θέατρο Αττικού Άλσους, Περιφερειακός Πολυγώνου-Γαλατσίου (είσοδος από την οδό Καρπενησιώτη), Γαλάτσι 

Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Με διάθεση αυτοσαρκασμού και μέσα από το «δράμα» ενός ηθοποιού σε υπαρξιακό πανικό, ο θεατρικός αυτός μονόλογος πραγματεύεται τα ζητήματα που απασχολούν έναν άντρα σε κρίση ηλικίας, μιλά για την αγωνία της αποδοχής και τον φόβο της απόρριψης σε μια κοινωνία που όλα έχουν γίνει «έξυπνα» και αψεγάδιαστα ενώ η ζωή και το θέατρο μπερδεύονται και κονταροχτυπιούνται. Με τον Δημήτρη Φραγκιόγλου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μακαλιά.
Τετάρτη 5 Αυγούστου, 21:00
Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητο το δελτίο εισόδου από το www.viva.gr.
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι 

svg%3E

Όρνιθες

Όρνιθες, του Αριστοφάνη από το ΚΘΒΕ στην Επίδαυρο

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την αγαπημένη, διαχρονική κωμωδία του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα και μετάφραση Κ.Χ. Μύρη, με εξαιρετικούς συντελεστές. Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Ταξιάρχης Χάνος και ο Χρήστος Στέργιογλου, πλαισιωμένοι από πολυπληθή θίασο ηθοποιών.
Από 7 έως 9 Αυγούστου, 21:00
Aπό 8€ έως 50€
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Έχω μάτια στ’ αυτιά, στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Από τα πιο σπαρακτικά έργα για το τέλος του έρωτα και την απόγνωση της εγκατάλειψης, η μονόπρακτη όπερα που συνέθεσε ο Φρανσίς Πουλένκ πάνω στην Ανθρώπινη φωνή του Κοκτώ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη σκηνή της Μικρής Επιδαύρου, σε μια τολμηρή σκηνοθετική σύλληψη από τη Μαρία Πανουργιά. Πέντε χορευτές-ηθοποιοί, σε ξεχωριστούς τηλεφωνικούς θαλάμους, πλαισιώνουν την κεντρική ηρωίδα, που ερμηνεύει η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη. O σκηνικός χώρος αντανακλά όλες αυτές τις ψυχολογικές της διακυμάνσεις υπό τους ήχους του πιάνου της Μαρίας Παπαπετροπούλου.
Παρασκευη 7, Σάββατο 8 Αυγούστου, 21:30
15€
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

svg%3E

Αλκίνοος Ιωαννίδης

ΜΟΥΣΙΚΗ

Αλκίνοος Ιωαννίδης «Solo» στο Βεάκειο

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μόνος επί σκηνής, παίζει και τραγουδάει τα τραγούδια του στην απλούστερη μορφή τους, μεταφέροντας μας στη στιγμή της δημιουργίας τους. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ακρόασης αλλά και συμμετοχής, που μας ταξιδεύει μέσα από τις εντάσεις και τις σιωπές του στον πυρήνα της ιερής αυτής τέχνης. Πρωταγωνιστές, όπως πάντα, τα ίδια τα τραγούδια.
Δευτέρα 3 Αυγούστου, 21:15
15€ (γενική είσοδος)
Βεάκειο Θέατρo, Ηρακλείου 13, Πειραιάς

Μπίγαλης, Δάκης, Πωλίνα και Μαντώ live στο ΟΑΚΑ

Ένα σούπερ καλοκαιρινό party στήνεται στο ΟΑΚΑ, με όλα τα 80s και 90s super hits που αγαπάμε.
Δευτέρα 3 Αυγούστου, 20:30
Από 10€
ΟΑΚΑ, Κηφισίας 37, Αθήνα

svg%3E

Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής

«Η επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα» από την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής

Η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής επανέρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών με μια νέα παραγωγή της αριστουργηματικής όπερας σε δύο πράξεις του Κλάουντιο Μοντεβέρντι Η επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα (Claudio Monteverdi, 1567-1643, Il ritorno d’Ulisse in patria, SV 325). Στο πόντιουμ ο Γιώργος Πέτρου, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Μαριάννα Κάλμπαρη.
Τρίτη 4, Πέμπτη 5 Αυγούστου, 21:00
Από 10€ έως 65€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού 

Frog String Trio στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Το μουσικό σχήμα Frog String Trio συνδυάζει τη μουσική παράδοση της τζαζ, το ρεπερτόριο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και των Βαλκανίων με τον κλασικό ήχο. Μια εναλλακτική μουσική πρόταση σύμπραξης τριών τοξωτών εγχόρδων με άφθονη αυτοσχεδιαστική διάθεση. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 – Νύχτες Αλληλεγγύης.
Τρίτη 4 Αυγούστου, 21:00
Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητο το δελτίο εισόδου από το www.viva.gr.
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι 

svg%3E

Γλυκερία, Μελίνα Κανά

Γλυκερία, Μελίνα Κανά και Κώστας Μακεδόνας live στο ΟΑΚΑ

Mια ξεχωριστή μουσική συνύπαρξη, με ένα πρόγραμμα με τραγούδια που απαρτίζεται από τις δικές τους επιτυχίες, αλλά και ένα αφιέρωμα στους σύγχρονους δημιουργούς της Θεσσαλονίκης.
Τετάρτη 5 Αυγούστου, 20:00
Από 10€
ΟΑΚΑ, Κηφισίας 37, Αθήνα

Η Ταράτσα του Φοίβου με special guests στο Θέατρο Άλσος

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του, ο Θανάσης Αλευράς, ο Βύρων Θεοδωρόπουλος, η Νεφέλη Φασούλη και ο Alex de Paris μετακομίζουν το φετινό καλοκαίρι στο Θέατρο Άλσος με μια παράσταση «COVID 19 Edition» και πολλούς αγαπημένους καλεσμένους. Καλεσμένοι αυτή την εβδομάδα θα είναι ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, η Γιώτα Νέγκα και η Πέννυ Μπαλτατζή.
Πέμπτη 6 Αυγούστου 21:00
15€–30
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Πεδίον του Άρεως

svg%3E

Πυξ Λαξ

Urban Athens Festival 2 με τους Πυξ Λαξ + guests

Οι Πυξ Λαξ έρχονται για ένα live στο Terra Vibe Park, στο πλαίσιο του Urban Athens Festival 2.0. Special Guests: Στέλιος Διονυσίου, Soundtruck.
Παρασκευή 7 Αυγούστου, 17:00
Από 14€ έως 18€
Terra Vibe Park, 37ο χλμ Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, Μαλακάσα

Ο Αττίκ στο Παρίσι, με τον Γιώργη Χριστοδούλου στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

«Ο Αττίκ στο Παρίσι …» του Γιώργη Χριστοδούλου είναι μια διαφορετική μουσική παράσταση βασισμένη στα τραγούδια του Αττίκ αλλά και σε μεγάλες επιτυχίες του μεσοπολέμου των Γιαννίδη, Σακελλάριου, Σουγιούλ, Ραπίτη κ.α. Μαζί με τον Γιώργη Χριστοδούλου, δυο μουσικοί, ο Χάρης Σταυρακάκης (πιάνο) και ο Κώστας Κλάγκος (κοντραμπάσο).
Παρασκευή 7 Αυγούστου, 20:30
10€, 12€
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού,  Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός

svg%3E

Μπετόβεν 250 χρόνια

Μπετόβεν 250 χρόνια, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Ηρώδειο

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, παρουσιάζει δύο αριστουργήματα του Μπετόβεν, στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Σάββατο 8 Αυγούστου, 21:00
Aπό 10€ έως 65€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Urban Athens Festival 2 με Villagers of Ioannina City, Rotting Christ και Planet of Zeus

Ημέρα δεύτερη για το Urban Athens Festival 2.0. live από το Terra Vibe Park, με τους Villagers of ioannina city, Rotting Christ, Planet of Zeus και special guests: Suicidal Angels, Project Renegade, Εγώ.
Σάββατο 8 Αυγούστου, 17:00
Από 14€ έως 18€

Terra Vibe Park, 37ο χλμ Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, Μαλακάσα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠανσέληνος Αυγούστου 2020

77 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα θα υποδεχθούν το κοινό, με εκδηλώσεις σε 37 από αυτά ενώ ακόμη 40 θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό. Οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας. Διαβάστε αναλυτικά τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο εδώ.
Δευτέρα 3 Αυγούστου

Συντάκτρια: Ευδοκία Βαζούκη
Πηγή: www.monopoli.gr