O Jarvis Cocker, frontman των Pulp, μιας μπάντας που θεωρείται μουσικό αμάλγαμα των ABBA και των The Fall, θα είναι η φωνή της ξενάγησης στην μεγάλη λονδρέζικη έκθεση- αφιέρωμα με τίτλο «Abba: Super Troupers».

Η έκθεση αφιερωμένη στους ABBA φιλοξενείται από τον ερχόμενο Δεκέμβριο στο Southbank Centre και καλύπτει την άνοδο του σουηδικού συγκροτήματος στην κορυφή της επιτυχίας – από τη νίκη τους στη Eurovision μέχρι την απόλυτη κυριαρχία τους στα μουσικά charts των 70ς και 80ς.

Ο 54χρονος Cocker παραδέχεται ότι υπήρξε θιασώτης των Abba από το 1976, όταν η αδερφή του αγόρασε το «Arrival» και εκείνος το «έλιωσε» παίζοντάς το ασταμάτητα για έξι μήνες. Η αφήγησή του θα καθοδηγεί βήμα-βήμα τους επισκέπτες στα εκθέματα της έκθεσης «Abba: Super Troupers», ακολουθώντας «σενάριο» γραμμένο από τον δημοσιογράφο και ντοκιμαντερίστα, Jude Rogers.

Θα είναι η πρώτη φορά που η ιστορία του συγκροτήματος θα ξετυλιχθεί με φόντο το κοινωνικο-πολιτικό πλαίσιο της εποχής, εξερευνώντας πώς οι synth και disco μελωδίες τους έδωσαν διέξοδο στη φαντασία του βρετανικού κοινού. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν αντικείμενα από το Μουσείο των ABBA στη Στοκχόλμη, μαζί με ιδιωτικά αρχεία, κοστούμια, μουσικά όργανα, σκίτσα και σκαριφήματα στίχων των Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Benny Andersson και Anni-Frid Lyngstad.

Ενδιαφέρουσα νότα ζωντάνιας θα είναι η αναπαράσταση της σουίτας στο ξενοδοχείο Brighton Grand Hotel, όπου οι Abba γιόρτασαν την νίκη τους στη Eurovision το 1974. Το σόου θα περιλαμβάνει και ένα στούντιο ηχογράφησης και μία disco του 1970.

Η έκθεση «Abba: Super Troupers» εγκαινιάζεται στο Southbank Centre στις 14 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοικτή μέχρι 29 Απριλίου.

 

πηγή: tospirto.net