Η παράσταση των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, «Το Καινούργιο Παιδί», με πρωταγωνίστρια την Κάτια Δανδουλάκη παρουσιάζεται στο Θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη».

Η υπόθεση του έργου αναφέρεται στην  ιστορία μιας γυναίκας που γεννήθηκε το 1950, της Δάφνης, η οποία δεν έχει κάτι ξεχωριστό, κάτι που να τη διαφοροποιεί από το μεγάλο πλήθος.

Από τον Μάο Τσε Τουνγκ μέχρι τον Τζόρτζιο Αρμάνι, η Δάφνη ακολουθεί τη γενιά της στην άνοδο, την ευμάρεια και την άνεση του ’90 και του 2000 και στη συνέχεια γκρεμίζεται μαζί της στην οικονομική κρίση του 2010. Αλλά συνεχίζει. Το καινούργιο παιδί είναι η δύναμή της να ξεπερνά ό,τι έγινε και να τραβάει τον δρόμο της προς τα μπρος. Εκεί που την καλεί η ζωή και οι πιο βαθιές πρωταρχικές της δυνάμεις. Γιατί μέσα απ’  όλες αυτές τις απώλειες αναδύθηκε μια καινούργια Δάφνη. Χρειάστηκε να χάσει μια ζωή αλλά τώρα πια ξέρει ακριβώς πως να αγαπάει.

Στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της παράστασης, η Κάτια Δανδουλάκη, μεταξύ άλλων, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Έχασα τους πιο αγαπημένους μου ανθρώπους σχεδόν όλους μαζί και μετά ευτυχώς, επειδή πάντα ήμουν άνθρωπος αγκαλίτσας, βρήκα την συγκίνηση πια στους φίλους μου».

«Δεν έκανα παιδιά και μου το έλεγε η μαμά μου. “Μην τα αγαπάς τόσο πολύ, δεν θα κάνεις”. Τι ήταν να μου το λέει;» είπε η ηθοποιός και πρόσθεσε: «Λένε, ότι όποιος αγαπάει πολύ τα παιδιά, δεν κάνει δικά του». Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι τη φετινή σεζόν απέχει από την τηλεόραση, η Κάτια Δανδουλάκη τόνισε πως αν και λατρεύει την τηλεόραση περιμένει να εμφανιστεί κάτι εξαιρετικά καλό.

Περιστατικό που όλοι έχουμε ζήσει

Η παράσταση είναι ένας μονόλογος της Δάφνης (Κάτια Δανδουλάκη) που αφηγείται περιστατικό που όλοι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουμε ζήσει.  Ο συντηρητικός μπαμπάς, η μαμά που διαβάζει ακόμα και τη σκέψη της κόρης της, οι έρωτες, οι γάμοι, οι προδοσίες, οι γέννες, τα παιδιά που δεν μπορεί κανείς να καταλάβει, ο χρόνος που κυλάει αδυσώπητα, τα μπότοξ και οι απώλειες.

Η ζωή όπως ξετυλίγεται -άλλοτε σαν δράμα, άλλοτε σαν κομεντί κι άλλοτε σαν φάρσα ενταγμένη μέσα σε ένα  τόσο κινηματογραφικό σκηνικό του Γιώργου Γαβαλά, που είναι σίγουρο ότι ο θεατής φεύγοντας θα έχει την αίσθηση ότι είδε μια  κινηματογραφική υπερπαραγωγή. Η μουσική του έργου έχει την υπογραφή του Αντώνη Παπακωσταντίνου, ο σχεδιασμός φωτισμών του Αλέκου Αθανασίου και τα κοστούμια της  Έβελιν Σιούπη.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη & Κυριακή 19:30, Πέμπτη – Παρασκευή και Σάββατο 21:00

Θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη» – Αγ. Μελετίου 61Α και Κεφαλληνίας 48-50, Αθήνα