Η Κέιτ Μπλάνσετ πρωταγωνιστεί σε ένα τρίλεπτο βίντεο σε σκηνοθεσία του Ιταλού Μάρκο Μπραμπίλλα με τίτλο «The Four Temperaments», το οποίο έκανε το ντεμπούτο του την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και θα προβάλλεται στην Michael Fuchs Galerie στο Βερολίνο έως τις 14 Νοεμβρίου.

 

Η πλοκή

Το θέμα του βίντεο είναι βασισμένο στους  τέσσερις τύπους προσωπικότητας που περιέγραψε ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος και φυσικός, Γαληνός.

Αυτές βασίζονται στο θυμικό και στην ιδιοσυγκρασία του ανθρώπου. Οι τέσσερις τύπου είναι ο αιματώδης, ο μελαγχολικός, ο χολερικός και ο φλεγματικός. Η Μπλάνσετ ενσαρκώνει και τους τέσσερις ρόλους και παρουσιάζεται ταυτόχρονα σε συγχρονισμένες εικόνες να επαναλαμβάνει τις φράσεις «I love you» και «I don’t love you».

 

Στιογμιότυπο από το βίντεο "The Four Temperaments"" του Μάρκο Μπραμπίλα

Στιγμιότυπο από το βίντεο «The Four Temperaments»» του Μάρκο Μπραμπίλα

«Έψαχνα ένα καινούργιο βίντεο σχετικό με δράμα στην εκτέλεση, το οποίο ήθελα να το μειώσω στην πιο πρώιμη φόρμα του και σύντομα έπεσα πάνω στο βιβλίο του Έργουιν Πανόφσκι για τη ζωή και την τέχνη του Άλμρεχτ Ντίρερ. Εκεί ανακάλυψα το έργο Melancholia I– την πιο γνωστή απεικόνιση της μελαγχολίας- κι αυτό οδήγησε στον Γαληνό, τον πρώτο που όρισε τις ιδιοσυγκρασίες» εξηγεί ο Μπραμπίλλα.

Η Κέιτ Μπλάνσετ στο βίντεο "The Four Temperaments"

Η Κέιτ Μπλάνσετ στο βίντεο «The Four Temperaments»

Η Κέιτ Μπλάνσετ και ο ρόλος

Όσον αφορά την Κέιτ Μπλάνσετ ο Μάρκο Μπραμπίλα δήλωσε ότι «το ότι η Μπλάνσετ ερμηνεύει όλους τους ρόλους είναι αυτό που κάνει αυτό το κομμάτι τόσο ελκυστικό. Το εύρος της και η ικανότητά της να παρασύρεται μέσα στον χαρακτήρα είναι μοναδική ακόμη και ανάμεσα στους πιο έμπειρους ηθοποιούς.»

Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει η Μπλάνσετ και στην ταινία Manifesto του 2015 σε σκηνοθεσία της Τζούλια Ροουζφιλντ. Στο συγκεκριμένο ενσάρκωσε 13 διαφορετικές προσωπικότητες που διηγούνται το πρωτοποριακό μανιφέστο καλλιτεχνών από διάφορα καλλιτεχνικά κινήματα.

Το βίντεο θα είναι διαθέσιμο και το κοινό θα μπορεί να το κατεβάσει μέσω της εφαρμογής Acute Art.

Πηγή: Τhe Art Newspaper